Безопасност

RSS
LockItTight - къде ми е кампютъра и какво прави крадеца с него?
Септември 21, 2012 / Новини
Програмата позволява да се определи точното местоположение на компютъра, съхранява скрийншоти на екрана и web-камерата след регистрация на сайта на LockItTight.
Съвети за компютърна безопасност от ESET
Февруари 27, 2012 / Новини
// Antivirusni.BG // Вие знаете всичко това? Но все пак от време на време "хващате" вируси? Ами отпечатайте тези съвети, окачете ги над монитора и - най-важното - изпълнявайте ги!

1. Работете с компютъра от акаунт с ограничени права. Това е много важно условие за безопасна работа, тъй като значително ограничава възможностите за стартиране на вредоносен код, при това не пречи на ползващия да работи по стандартния кръг от задачи. Правата на администратора са необходими само за настройка на операционната система, инсталиране на софтуер и други административни задачи.
В браузера Chrome ще има филтър, блокиращ изтеглянето на вредоносни файлове
Януари 9, 2012 / Новини
// Antivirusni.BG // След деветмесечни тестове, предстоящата версия на браузера Google Chrome ще има нова възможност, даваща възможност за филтриране на зловредните файлове, които злоумишлениците опитват да прехвърлят към потребителите. За първи път в "листа на задачите" на браузера филтъра за вредоносни файлове се появи още през април 2011 година, тогава бе заявено, че тази разработка вероятно ще се появи във версия 17.
Създателите на фалшиви антивируси започнаха да се ориентират към смартфоните
Януари 5, 2012 / Новини

// Antivirusni.BG // Създателите на фалшиви антивируси започнаха да се ориентират към потребителите на съвременни смартфони, които активно работят с Интернет и ползват в работата си разпространени мобилни приложения. Според думите на антивирусния експерт от "Лаборатория Касперски" Денис Маслеников, наскоро в мрежата са били открити фалшиви програми, представящи се за мобилни антивируси.

Предупреждение от McAfee - 12 предпразнични измами
Ноември 21, 2011 / Новини

// Antivirusni.BG // С приближаването на Коледа и Нова година все повече хора използват Интернет за покупка на подаръци, планиране на срещи със семейството и разбира се ползват Интернет и мобилния за различни плащания за да реализират плановете в реалност.

Но преди да пристъпят към всички подготовки за потребителите е добре да се запознаят със списъка направен от компания McAfee - "12 вида коледни измами":

Служителите заразяват системата, като се опитват да влезат в социалната мрежа
Ноември 18, 2011 / Новини

// Antivirusni.BG // Политиката на спиране на достъпа до социалните мрежи, провокира служителите във фирмите да теглят потенциално опасен софтуер.

Според данни от изследване на Школата за управление Ротман, във фирми, забраняващи на сътрудниците да посещават социалните сайтове, възникват с 30% повече инциденти в безопасността, отколкото в тези, в които се разрешава на ползващите ресурс, като Facebook и Twitter.
Мобилна безопасност: Защита на мобилните устройства в корпоративна среда
Октомври 17, 2011 / Новини
// Antivirusni.BG // През тази година пазара на мобилни устройства за първи път надмина пазара на персонални компютри. Това значимо събитие, а също и стремителния ръст на изчислителната мощност и възможностите на мобилните устройства поставят пред нас нови въпроси и проблеми в областта на осигуряването на информационната безопасност.

Открит е още един начин за кражба на PIN-кодове за кредитни карти
Август 20, 2011 / Новини
// Antivirusni.BG // Метода за определяне на реда на натискане на бутоните по остатъчната топлина работи почти безотказно, ако клавиатурата е пластмасова.