Компютърна безопасност

RSS
Откриха нов начин за разпространяване на троянеца Nymaim
October 25, 2013 / Новини
//Antivirusni.bg// Престъпниците ползват оптимизация за търсачки Black Hat SEO, така класират на първи места вредоносните страници в резултатите на търсене SERP.
Безплатен подарък ESET Smart Security 7 за посетителите на Antivirusni.bg
October 21, 2013 / Новини
Водещия разработчик на антивирусен софтуер ESET дава специално за посетителите на Antivirusni.bg безплатни лицензи за ESET Smart Security 7 за 3 месеца.
След изтичане на тримесечния срок всеки желаещ може да ползва 30% отстъпка за подновяване.
Y поколението се отнася небрежко към киберопасностите
February 4, 2013 / Новини
// Antivirusni.BG // Младите сътрудници тестват издръжливостта на корпоративните системи за безопасност и нарочно заобикалят забраните на «айтитата». При това хващането на «зараза» в Интернет е доста по-лесно, отколкото си мислят мнозина
Съвети за компютърна безопасност от ESET
February 27, 2012 / Новини
// Antivirusni.BG // Вие знаете всичко това? Но все пак от време на време "хващате" вируси? Ами отпечатайте тези съвети, окачете ги над монитора и - най-важното - изпълнявайте ги!

1. Работете с компютъра от акаунт с ограничени права. Това е много важно условие за безопасна работа, тъй като значително ограничава възможностите за стартиране на вредоносен код, при това не пречи на ползващия да работи по стандартния кръг от задачи. Правата на администратора са необходими само за настройка на операционната система, инсталиране на софтуер и други административни задачи.
Колко подаряваме на кибер престъпниците за Нова година?
December 9, 2011 / Новини

// Antivirusni.BG // Мнозина са решили да направят голямото пазаруване за празниците през Интернет - намаления, отстъпки, изгодни цени, разнообразие... Само, че кибер престъпниците не спят. Те отдавна използват инструментите на социалния инженеринг и примамват своите жертви на заразени или фишинг сайтове. Целта на техните капани е да получат от потребителите банкова информация или номера на кредитната карта. Специалистите от G Data са съставили списък на основните капани, които мошениците ползват за любителите на онлайн-шопинга.

Служителите заразяват системата, като се опитват да влезат в социалната мрежа
November 18, 2011 / Новини

// Antivirusni.BG // Политиката на спиране на достъпа до социалните мрежи, провокира служителите във фирмите да теглят потенциално опасен софтуер.

Според данни от изследване на Школата за управление Ротман, във фирми, забраняващи на сътрудниците да посещават социалните сайтове, възникват с 30% повече инциденти в безопасността, отколкото в тези, в които се разрешава на ползващите ресурс, като Facebook и Twitter.
Новият сайт на Microsoft оценява степента на сигурност на браузъра
October 13, 2011 / Новини
// Antivirusni.BG // - Microsoft представиха нов сайт Your Browser Matters, който дава оценка на безопасността на браузъри на потребителите. Сайтът сравнява възможен конфликт на злонамерени атаки, фишинг атаки и други видове заплахи на браузърите Internet Explorer, Mozilla Firefox и Google Chrome.
Зевс стана новият пиъринг
October 13, 2011 / Новини
// Antivirusni.BG //  - Финансовият злонамерен софтуера Зевс, е получил своя актуализация на функционалноста си. В P2P възможностите на хакерските средства стават много по-трудни, и троянският вирус получава допълнителна степен на гъвкавост при осъществяването на измамни транзакции.
Android Market е блокиран в Китай по вина на Google
October 12, 2011 / Новини
// Antivirusni.BG //  - Достъп до услугата Android Market, в Китай е спряна поради техническа грешка от страна на Google. Слуховете, че услугата е блокиран от властите не са оправдани.
Открити вратички за хакерски атаки при Skype, MSN и Yahoo! Messenger
October 12, 2011 / Новини
// Antivirusni.BG //  - Хакерска група е публикувала доклад в които твърдят че са в състояние да откриват вратичка, чрез която могат да наблюдават онлайн дейностите и да записват разговори, при използване на Skype.
Криптирането на смарт карти разкодирано
October 11, 2011 / Новини
// Antivirusni.BG //  - Изследователи от университета Рур, Германия, съобщиха, че системата за криптиране на пластмасови карти с вграден чип (или смарт карти) не е толкова надеждна, колкото се смяташе преди.
Германското правителство шпионира потребителите с троянски вирус
October 11, 2011 / Новини
// Antivirusni.BG //  - Известна група от немски хакери, наречена Chaos Computer Club публикува изявление в което обвини германското правителство в създаването и разпространението на троянски злонамерен софтуер, с цел да шпионира потребителите.
Новата версия на Norton 360 6.0 е пусната за тестване
October 10, 2011 / Новини
// Antivirusni.BG //  - Symantec обяви началото на отворено бета тестване на продукта Norton 360 6.0 - пълен набор от защити срещу Интернет заплахи на потребителския пазар.
Компютърен вирус удари военна програма за безпилотни самолети
October 10, 2011 / Новини
// Antivirusni.BG //  - Компютърен вирус, който прихваща клавиатурата, е заразил вътрешните Интернет мрежи, използвани от пилотите, които контролират безпилотните самолети на американските военновъздушни сили.
Mozilla забранява плъгин на McAfee в Firefox
October 7, 2011 / Новини
// Antivirusni.BG // - Mozilla препоръчва на потребителите на Firefox да изключат плъгин на McAfee, които браузъра обвини за голям брой повреди.
PandaLabs: Facebook измамници се възползват от смъртта на Стив Джобс
October 7, 2011 / Новини
// Antivirusni.BG //  - Измамниците използват социалната мрежа, за да пренасочват потребителите към зловреден уеб сайт, който предлага безплатно iPads.
Антивирусната програма на Microsoft прие Google Chrome за вирус
October 6, 2011 / Новини
// Antivirusni.BG //  - Антивирусният софтуер на Microsoft случайно взе за троянски кон напълно безвредния уеб браузър Google Chrome.
Руски програмисти са създали прототип на червея SAPacalypse
October 6, 2011 / Новини
// Antivirusni.BG //  - Руската компания Digital Security обяви разработването на прототип на мрежовия червей SAPacalypse, който използва уязвимост в SAP NetWeaver JAVA-сървъра достъпни чрез интернет, за да се свързва с ABAP-сървъра на вътрешната мрежа, която може вече да е ERP, CRM, BI и др.
McAfee купува NitroSecurity
October 5, 2011 / Новини
// Antivirusni.BG //  - McAfee официално обяви намерението си да придобие NitroSecurity. NitroSecurity е водещ доставчик на информационната сигурност и управление на събитията (SIEM), които предлагат пълна видимост и осведоменост за ситуацията за защита на критичната информация и инфраструктура.
Фалшив iPhone Email препраща към компютърен вирус
October 5, 2011 / Новини
// Antivirusni.BG //  - Докато технологичния свят чака разкриване на информация за новия iPhone на Apple, други се опитват да манипулират хората с пускане на фалшив имейл.