VMware: днешните компютри изживяват своя век

VMware: днешните компютри изживяват своя век
31 Август 2011

VMware: днешните компютри изживяват своя век

// Antivirusni.BG // Пол Мариц (Paul Maritz) главен изпълнителен директор на VMware, който говори в навечерието на конференцията на VMworld, призова потребителите по света да признаят, че концепцията на настолен компютър е оцеляла през годините, но е към края си. От негова гледна точка, добре оборудвани предприятия или са отказали да използвате настолен компютър, или ще го направят в следващите няколко години.

Очевидно е, че за основната цел на VMware, производство на софтуер за виртуализация, всички данни трябва да бъдат прехвърлени към отдалечени сървъри. Според прогнозата на вестник Марица(Русия), след пет години, по-малко от 20% на клиентски системи ще работят на базата на Microsoft Windows. За момента те имат всички технологии и решения, за да им предложат на потребителите да се откажат от работния плот(desktop) или да се намали до минимум участието им в процеса.

"Достъп до приложения и обработката на данни, и днес би могла да се направи, без използване на работен плот. Според нас, правото на обработване на данните, вече не би трябвало да принадлежи към всяка операционна система или приложение," - казва той. Вместо това, той призова за облак инфраструктура, която ще бъде на разположение на всеки служител на фирмата на всяко място и по всяко време.

"Сегашната съществуващата инфраструктура на облак е достатъчна, за да може да се организира концепцията. Очевидно е, че икономиката има нужда от една по-динамична работна сила, които няма да бъдат обвързани с работното си място," - казва той.

"Сегашното поколение на под 35 години вече не прекарва цялото си време зад компютъра, те си взаимодействат с информация, използвайки различни инструменти. Движим се към пост-PC и имаме нужда от други решения," - казва ръководителят на VMware.

Източник: xakep.ru

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.