Вирус иска от потребителите да платят 100 евро за активиране на Windows

Вирус иска от потребителите да платят 100 евро за активиране на Windows
8 Септември 2011

Вирус иска от потребителите да платят 100 евро за активиране на Windows

// Antivirusni.BG // Служителите на G Data открили зловреден софтуер, който изисква от потребителите на заразените системи, да плащат 100 евро за активиране на Windows.

Зловредния софтуер, информира потребителя, че неговата версия на операционната система не е истинска или не е активирана, и предлага да плати за същата чрез Ukash или Paysafecard. В този случай няма да се показва съобщението, а логото и другите атрибути на Microsoft ще са на лице.

Когато видите този прозорец, в никакъв случай не трябва да въвеждате име, телефонен номер, електронна поща, код за да активирате на Windows, и др. За удостоверяване на текущата версия на Windows, можете да отидете на официалната страница на Microsoft.

С помощта на уеб-страницата, чрез която трябва да се извърши предполагаемото плащане, можете лесно да видите, че всичко е фалшиво. Тази страница не се намира на официалния сайт на Microsoft. Също така, измамата може да бъде разбрана и по картините. Microsoft никога не е изпращат лицензния потребителски ключ чрез SMS.

G Data Software Lab идентифицира вируса като Trojan.Generic.KDV.340157(Engine A) и Win32: Trojan-gen (Engine B)

Източник: securitylab.ru

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.