САЩ предупреди банките за опасност от Анонимните

САЩ предупреди банките за опасност от Анонимните
5 Септември 2011

САЩ предупреди банките за опасност от Анонимните

// Antivirusni.BG // Американското министерство на вътрешната сигурност, по-специално на отдела за борба с кибер престъпленията и измамите в сферата на ИТ, издаде призив към банките, като ги предупреждава за заплаха от групата хакери анонимни. От бюлетината на агенцията за сигурност, смятат че най-вероятно предмет на атаките ще бъдат американските банки, тъй като Анонимните са „идеологически недоволни“ от финансовата система на страната.

В американското общество има усещането, че властите са решили да публикуват това предупреждение в отговор на един хакер на Twitter, където активисти призоваха служителите на американски финансови институции да прехвърлят своите поверителни данни в техните компании. Служителите на правоприлагащите органи отбелязват, че съобщението не е официално предупреждение. Според служители на отдела, възможността от атака на Анонимните не е довело до значителни последици, но в близко бъдеще се очакват DDoS атаки върху банковата система.

Възможност за атаки на хакерите е използване на уязвимост в уеб-сървър Apache който беше намерен миналата седмица. Имайте предвид, че в момента разработчика пусна кръпка за сигурността.

Припомнете си, че една група от хакери, от групата Анонимни е в кампания срещу финансовите системи на големите държави. Наскоро, активисти призоваха гражданите в своя блог на 17-големи градове в света да излизат по улиците на мирен протест срещу финансовите институции.

Източник: securitylab.ru


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.