Trend Micro представи обновена серия продукти - Titanium 2013

Trend Micro представи обновена серия продукти - Titanium 2013
12 Септември 2012

Trend Micro представи обновена серия продукти - Titanium 2013

Компанията Trend Micro Incorporated анонсира обновено семейство продукти Titanium Internet Security 2013. Тези приложения са ориентирани към потребителския пазар, гарантират ефективна защита на потребителските системи, както и на съхраняваните на тях файлове и лична информация срещу съвременните интернет заплахи. В комплекта на серията влизат пет популярни програмни продукта — Titanium Antivirus+, Titanium Internet Security, Titanium Maximum Security, Titanium Premium Security и Titanium Internet Security for Mac.

Според експертите, огромно количество опасности заплашват ползващия в моментите, когато се чуства в относителна безопасност, а именно при посещение на своя лична страница в социална мрежа. Обновените инструменти в Titanium Internet Security са способни да разпознават линкове, водещи от страници на социални мрежи (Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, MySpace и Pinterest) към потенциално опасни сайтове. Нещо повече, при откриване на опасни линкове, Titanium позволява на ползващия да споделят тази информация със своите приятели.

Ползващите социални мрежи имат и друго уязвимо място. Става дума за настройката на параметрите на акаунта, които правят персоналната информация недостъпна за външни лица. 35% от анкетираните никога не проверяват тези настройки, а половината ползващи правят това не по-често от веднъж на 6 месеца. Изследователите са установили също, че различните сведения, представляващи интерес за мошениците (като дата и място на раждане, имена на домашни животни и др.) могат да се намерят в открит вид на 60% от страниците. Новата утилита - Facebook Privacy Scanner for Windows помага да се избегнат нежеланите последствия. С едно натискане на бутона ползващия може да се убеди в коректността на настройките и да провери своята страница във Facebook за наличие на персонална и секретна информация.

Ако имате не само десктоп компютри, но и портативни устройства, комплексния продукт Titanium Maximum Security може да бъде добър избор. В комплекта на Maximum Security влиза система за родителски контрол Trend Micro Online Guardian и универсален менажер за пароли Trend Micro DirectPass. Всеки ползващ получава достъп до персонално облачно хранилище Trend Micro SafeSync и може да съхранява онлайн до 5 гигабайта информация. А най-важните документи могат да се заключат във виртуален сейф Trend Micro Vault, чийто достъп може да се блокира дистанционно в случай на загуба или кражба на компютъра. Клиентите на Titanium Maximum Security ще получат три лицензи, позволяващи организиране на защита на няколко устройства, включително десктоп компютри, ноутбуци, таблети и смартфони.

Източник: anti-malware.ru

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.