Trend Micro предлага ново решение за защита срещу интернет заплахи - Titanium 2012

Trend Micro предлага ново решение за защита срещу интернет заплахи - Titanium 2012
3 Септември 2011

Trend Micro предлага ново решение за защита срещу интернет заплахи - Titanium 2012

// Antivirusni.BG // Компания Trend Micro представи серия от нови решения, обхващащи аспектите в активностите на съвременните интернет потребители. Trend Micro Titanium 2012 е новата версия на решението за осигуряване на безопасност, което излезе на пазара през 2010 год. Решението предлага комплексна защита срещу съвременните интернет заплахи и прави по-безопасни действията в Мрежата, било то качване на семейни фотографии, финансови операции, онлайн-покупки или общуване в социални мрежи от ноутбука, смартфона, таблета или домашния компютър - се казва в съобщението на Trend Micro.

«Ние разбираме, че Интернет заема все по-важна в роля в живота на нашите клиенти: днес в Мрежата може да се пазарува, да се извършват банкови операции и да се общува с приятели, при това не само от домашния компютър, но и от всяко мобилно устройство, — отбелязва Карен Хикс, менажер по маркетинга на продукти за домашни компютри, Trend Micro в региона EMEA. — Titanium 2012 повишава нивото на защита, което осигуряват другите наши продукти, тъй като облачния подход позволява да се защитят нашите клиенти по време на тяхната онлайн-активност. В това решение има много нови възможности за всекидневните нужди, като например безопасност на общуване в социалните мрежи и защита на мобилните устройства».

В решението Titanium 2012 са представени следните функции за откриване на заплахи и защита от тях: безопасност на общуването в социалните мрежи — автоматично сканира страницата на ползващия, за да идентифицира визуално вредоносните линкове в такива социални мрежи, като например Facebook и Twitter; премахване на фалшиви антивируси — открива и унищожава програми, които се представят за антивирусен софтуер (FAKE AV), усилва защитата срещу вредоносни програми и ефективността на борба с вирусите; превантивна защита срещу ботнет агенти — открива известни и неизвестни ботнети, а също така други заплахи в Мрежата; портативна защита срещу вируси — осигурява по-бърза защита благодарение на това, че сканирането се прави в режим на реално време (ако открие заразен файл, то използва метод за резервно копиране и възстановяване; вирусните файлове се премахват, а нормалните се възстановяват); решение за технологии на компресии — нов метод за сканиране, който позволява да се открива зловреден софтуер, шифрован чрез технологии за компресия (Titanium 2012 прилага механизъм за следене на поведението за да изпрати съобщение, ако компресирания файл е разопакован, а след това сканира неразопакования файл, ползвайки неговата сигнатура. Тази функция поддържа режим на сканиране в реално време).

Trend Micro също така е включила в пакета Titanium Maximum Security някои допълнителни продукти. Така например, приложението Trend Micro Mobile Security Personal Edition е предназначено за мобилни устройства, смартфони и таблети, а също така съдържа специални инструменти за устройства на база Android. Приложението Trend Micro SafeSync е предназначено за синхронизация и резервно копиране на файлове и папки. Освен това, Titanium 2012 включва в себе си оптимизирани средства за родителски контрол и проследяване на поведението на децата в Мрежата, а също и за откриване и премахване на руткитове.

Решението Titanium 2012 е основано на инфраструктурата Smart Protection Network. Тази инфраструктура сама по себе си предоставя защита срещу заплахи, отбелязват от Trend Micro. Тъй като тази облачна инфраструктура, Titanium 2012 използва над два пъти по-малко дисково пространство и памет в сравнение с другите продукти за мрежова защита. При това програмата моментално реагира на заплахите и предварително ги предотвратява, без да ги допуска до потребителските данни. Накрая, решението се отличава с приятен и понятен интерфейс и работи на принципа «инсталирал и забравил».

Titanium 2012 се предлага в три варианта, всеки от тях е така моделиран, че да подхожда на потребностите на индивидуалния потребител или на цялото семейство. Titanium 2012 може да се закупи в интернет-магазина на Trend Micro, както и в партньорската мрежа.

Източник: safe.cnews.ru


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.