Trend Micro пусна Mobile Security Personal Edition за смартфони и таблети Android

Trend Micro пусна Mobile Security Personal Edition за смартфони и таблети Android
19 Септември 2011

Trend Micro пусна Mobile Security Personal Edition за смартфони и таблети Android

// Antivirusni.BG // Компания Trend Micro съобщи за обогатяване на серията продукти Trend Micro Mobile. Новото решение с име Trend Micro Mobile Security Personal Edition е предназначено за защита срещу интернет-заплахи за смартфони и таблети на база ОС Android. В състава на пакета влизат скенер за откриване на вредоносни приложения, средства за търсене и защита на откраднати и изгубени устройства, а също така инструменти, гарантиращи безопасност на мобилния web-сърфинг, телефонни разговори или обмен на текстови съобщения.

Използвайки онлайн портала собственика на устройството може да определи текущото местоположение на изгубеното устройство на Google карти и да активира сигнал тревога, работещ дори при включен «безшумен» режим на работа. Ако откриването на изгубения смартфон не е било успешно, Trend Micro Mobile Security for Android позволява да се блокира достъпа до устройството или да се изтрие от паметта му конфиденциалната информация. Отделно трябва да се спомене и функцията за автоматично блокиране на мобилното устройство при опит за замяна на сим-картата.

Изброените мерки не могат да се нарекат напразна предпазливост, ако се вземат под внимание растящия обем персонална информация, съхранявана в паметта на портативните устройства. Открадвайки вашия смартфон, злоумишленика ще получи достъп не само до вашия архив с фотографии, но и до акаунтите в социалните мрежи, до банковите сметки, а понякога може с помощта на мобилния да изключи охранителната сигнализация и да получи физически достъп до жилището.

Усъвършенстваните механизми за защита на мобилния сърфинг, аудио връзката и обмена на текстови съобщения позволяват на собствениците на устройства да не стават жертви на кибер-мошениците и да осигурят блокиране на нежеланите разговорите и SMS. А вградените средства за родителски контрол помагат да се ограничи интернет-активността на децата потребители. За реализация на тези функции се ползват ресурси от «облачната» инфраструктура на Trend Micro Smart Protection Network, ежедневно блокиращи над 5 милиарда заплахи.

Trend Micro Mobile Security Personal Edition може да се закупи в интернет-магазина Android Market или от известните доставчици на софтуер. Антивирусния скенер, включен в комплекта на доставка е безплатен. Но за да се ползват premium-услугите, като Lost Device Protection и Surf, Call, Text Security трябва лиценз, чиято цена е 29.99 долара на година.

Източник: soft.mail.ru


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.