Хакери атакуваха торент сайтове

Хакери атакуваха торент сайтове
15 Септември 2011

Хакери атакуваха торент сайтове

// Antivirusni.BG //  - Сайтът на торента uTorrent, вчера сутринта е бил хакнат от неизвестни хакери. Първоначално беше съобщено, че официалния сайт на торента  BitTorrent също е бил нападнат, но официални представители казват, че този ресурс не е бил засегнат. От BitTorrent - собственик на двата сайта и торент клиенти, казаха, че хакерските атаки са извършени в 4:20 часа сутринта.

Според информация от компанията, изпълнимите файлове на двете програми са заменени от фалшив антивирус Security Shield. Когато се инсталира на компютъра на потребителя, той намира много "вируси", и след това предлага да се активира след заплащане, така че да може напълно да изчистите "заразената" машина.

Фирмата е спряла изтеглянето на заразените програми в 6:00 ч., и след това са заменили всички фалшиви файлове с истинските - на торент програмите. На потребителите, които са свалили нещо, с помощта на посочените продукти, между 4:20 и 6:10 силно се препоръчва да сканират системите си за злонамерени приложения.

Източник: soft.mail.ru

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.