Новият сайт на Microsoft оценява степента на сигурност на браузъра

Новият сайт на Microsoft оценява степента на сигурност на браузъра
13 Октомври 2011

Новият сайт на Microsoft оценява степента на сигурност на браузъра

// Antivirusni.BG // - Microsoft представиха нов сайт Your Browser Matters, който дава оценка на безопасността на браузъри на потребителите. Сайтът сравнява възможен конфликт на злонамерени атаки, фишинг атаки и други видове заплахи на браузърите Internet Explorer, Mozilla Firefox и Google Chrome.

Your Browser Matters оценява възможностите на Firefox и Chrome с 2 и 2,5 точки, от 4 възможни. IE9 браузър получава най-високата оценка, IE7 - 1 точка, и IE6 - 0 точки.
Ресурсът е предназначен да привлече вниманието към важността на потребителя за възможност за избор на съвременни надеждни браузъри. Сайтът оценява възможността за ранно предупреждение на потребителите за сваляне на зловреден софтуер, възможност за съхранение на уеб съдържание в пясъчника, който не предоставя достъп до жизненоважна информация на операционната система, както и възможността да се инсталират автоматични актуализации.

Според Your Browser Matters, браузърът Firefox има няколко недостатъци, включително неспособността да се ограничи от разширяването и невъзможността да се използва защитеният режим на Windows (Windows Protected Mode) или други подобни механизми, който затваря браузъра за достъп до тези части на операционната система, за които няма достъп. В допълнение, в браузърът не функционира филтриране на зловреден XSS-код.
Браузърът Chrome, от своя страна, загубил точки поради не функционални Structured Exception Handling Overwrite атака на Windows.

Високата оценка на продуктите на Microsoft се основава на факта, че компанията е въвела в Windows и IE браузъра технология ASLR и Data Execution Prevention, което намалява степента на увреждане при използване на злонамерена уязвимост, препълване на буфера и други общи недостатъци.

Източник: anti-virus.by


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.