Wikileaks обвинява The Guardian за публикуване на секретен ключ в базата данни

Wikileaks обвинява The Guardian за публикуване на секретен ключ в базата данни
2 Септември 2011

Wikileaks обвинява The Guardian за публикуване на секретен ключ в базата данни

// Antivirusni.BG // Офиса на Wikileaks обвини журналист които в една публикация в The Guardian, публикувал ключът към базата данни на не е официално публикувана кореспонденция на външните служби на САЩ. Самата база данни е на разположение в публичното пространство чрез партньорски мрежи, но в криптиран вид.

В книгата си “Inside Julian Assange's War on Secrecy”, служител на Guardian, Дейвид Лий (David Leigh) посочил ключ към базата данни, които служителят не е имал намерение да публикува във WikiLeaks. Базата данни съдържа около 100 000 документа с различна класификация за сигурност.

Базата данни е била под въпрос да бъде публикувана в открита форма, но не и преди служители на WikiLeaks да премахнете всички подробности, които могат да посочат имена на агенти и другите подсъдими,  които са посочени в документите. Интересното е, че книгата е публикувана с ключ, много месеци назад, но световната общественост научава за това едва след като няколко германски издателства са заявили публично за инцидента.

Администрацията на WikiLeaks известно време се опитва да потули този случай, за да не привлече вниманието му, но наскоро стана наясно с подготовката за изпитание с управлението на The Guardian. Според официалните данни The Guardian обвинили издателството в "акт на небрежност или пристъпено злонамерени намерения."

Препратка към архив на базата данни.

Източник: securitylab.ru


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.