Symantec: Измамниците продават софтуер чрез фалшив сайт

Symantec: Измамниците продават софтуер чрез фалшив сайт
7 Септември 2011

Symantec: Измамниците продават софтуер чрез фалшив сайт

// Antivirusni.BG //  Представители на Symantec съобщават за сайт, който се представя за сайт на известна фирма за производство на софтуера. Фалшивия сайт, се използва от нападателите за провеждане на фишинг атаки.

На фалшивия сайт, на потребителите се предлага софтуер на изгодни цени. За да направите покупка, потребителят трябва да попълни формуляр, в които те посочват информацията за плащането, лична информация и информация за кредитни карти. Личната информация включва имейл адреси и телефонни номера. Потребителите са помолени за номера на кредитни карти, контрол кодове и срок на валидност на картата. Цялата тази информация може да позволи на измамниците да използва вашата лична информация за финансова изгода.

Фалшивият сайт е пуснат на новорегистрирани домейн, които е индексиран от няколко популярни търсачки. Създателите на сайта са успели да подобрят значително класирането си в търсачките чрез използване на думи близки до името на софтуер и свързан с името на домейна.

Фалшивия сайт също съдържа фалшиви символи на доверие. Символите на доверие представляват уеб-страницата на компанията, осигуряване на информационна сигурност, и да потвърди самоличността на сайта. Когато кликнете върху символа на доверие се показва прозорец, който съдържа името на сайта и криптирани данни се използват за осигуряване на сайта. В момента прозореца на фалшивия сайт съдържа икона за заключване, HTTPS, или зелен адресната лента.

Източник: securitylab.ru


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.