Sophos: Facebook е най-уязвимата социална мрежа

Sophos: Facebook е най-уязвимата социална мрежа
8 Август 2011

Sophos: Facebook е най-уязвимата социална мрежа

// Antivirusni.BG // Производителя на антивирусен софтуер компания Sophos, е направила изследване на три от най-популярните в хакерските среди социални мрежи. Както се разбира от отчета Sophos Security Threat Report Mid-Year 2011 , безопасността на Facebook, Twitter и другите популярни социални мрежи се утвърждава, като един от основните проблеми за тази година. 

Както се изяснява, сред 2 хиляди запитани потребители, 71% са се сблъсквали в социалните мрежи със спам, 46% с фишинг атаки и около 45% са били подложени на атаки от вирусни приложения във Facebook, Twitter или MySpace. Също така от статистиката се вижда, че ползващите са започнали все по-малко да се доверяват на безопасността на Facebook, около 80% възприемат социалната мрежа, като най-уязвима за атаки на злоумишленици (това е с 20% повече в сравнение с миналата година). За сравнение Twitter и MySpace са получили само по 8% от гласовете. 

Трябва да се отбележи че, във Facebook се фиксират все повече случаи на междусайтов скриптинг, кражба на кликове, конфиденциални данни и спам. В социалната мрежа Twitter хакерите активно въвеждат потребителите в заблуждение, събирайки средства за различни фалшиви фондове. Например през тази година са били фиксирани случаи на събиране на средства от името на Британския Червен Кръст за пострадалите от цунамито в Япония. Специалистите съветват потребителите да бъдат по-внимателни, особено ако след преход по вътрешен линк се появява запитване за повторна авторизация на сайта. В такъв случай се препоръчва веднага да се напусне страницата. 


Източник: securitylab.ru


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.