Криптирането на смарт карти разкодирано

Криптирането на смарт карти разкодирано
11 Октомври 2011

Криптирането на смарт карти разкодирано

// Antivirusni.BG //  - Изследователи от университета Рур, Германия, съобщиха, че системата за криптиране на пластмасови карти с вграден чип (или смарт карти) не е толкова надеждна, колкото се смяташе преди. По време на прост експеримент те са били в състояние да разчитат ключа за защита, при което те посочват че при евентуално престъпно намерение, могат да получат достъп до данните и да ги променят по желание.

За да получат необходимите данни са използвали метод за атака, позната като криптоанализ от страна на сигнали - техника, с което четенето е направено от електромагнитната радиация или други данни, с цел получаване на параметрите на кодирането, използвани в изделието. Това се чете от един набор от сигнали в определена последователност, която след това ви позволява да получавате 112-битов секретен ключ, използвани за защита на картите DESFire.

В този случай изследователите, чрез свързване на един осцилоскоп сонда и RFID получили електромагнитни сигнали, изпратени от картата, докато са чели и анализирали данни при възстановяване на желания ключ.

Според експерти в областта на криптографията и ръководителя на Root Labs, Нейт Лейсон, при притежаване на необходимите ресурси, експериментът, описан от германските учени може лесно да се повтори.
 
Заслужава да се отбележи, че оборудването, включено в експеримента се оценява на $ 3,000 (? 2100). Това като цяло, и не е толкова скъпо в сравнение с потенциалните печалби.

За щастие, производителят на тези карти, компанията Mifare вече отговори на това изявление, като информира всички клиенти, че нападението е възможно само за някои модели на карти DESFire MF3ICD40, който до края на годината ще бъдат спрени.

Източник: anti-virus.by


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.