Съобщават за нова вирусна епидемия във Facebook

Съобщават за нова вирусна епидемия във Facebook
30 Ноември 2011

Съобщават за нова вирусна епидемия във Facebook

// Antivirusni.BG // Новата заплаха има функционал да заобикаля пясъчника (SandBox), което затруднява процеса на изучаването и.

Представители на датската компания CSIS съобщиха за това, че техни изследователи в областта на информационната безопасност са идентифицирали образец на червей, разпространяван през социалната мрежа Facebook.  

Както уточняват учените, вируса попада при жертвите чрез съобщение от ползващи с компрометирани акаунти. Съобщенията не съдържат никакъв текст, а само линк за теглене на JPG изображение. Според твърденията на изследователите, вместо фотография потребителите теглят изпълним файл b.exe, който след стартиране самостоятелно тегли ред други вредоносни приложения.  

«Червея носи в себе си цял коктейл от зловредни програми. Сред всичко останало той заразява системата с модификация на троянеца ZeuS - Zbot/ZeuS, който представлява сериозна заплаха за конфиденциалните данни на ползващите», - се казва в съобщението на изследователите.  

Специалистите така също подчертават, че вируса са намира на различни домейни и следователно, вредоносните линкове в съобщенията се различават. Освен това, за да събират персонални данни злоумишлениците използват редица други сървъри. Трябва да се отбележи, че намерения червей има специална функция за заобикаля пясъчника, което не дава възможност на изследователите напълно да изучат неговото поведение във виртуална среда.

Източник: securitylab.ru


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.