Доклад за кибер атаките през август 2011 от " Kaspersky Lab "

Доклад за кибер атаките през август 2011 от " Kaspersky Lab "
9 Септември 2011

Доклад за кибер атаките през август 2011 от " Kaspersky Lab "

// Antivirusni.BG //  - Производителя на антивирусни програми Kaspersky Lab публикува доклад за развитието на заплахите в кибер пространството за август тази година. Според доклада, основните събития от последния месец е клонингна шпионската програма ZeuS за Android , както и атаките срещу корпоративните мрежи.

Появата на Троянската програма ZeuS, адаптирана за платформата Android е добавила главоболия за ИТ персонала по сигурността сред онлайн финансовите услуги. Злонамерения софтуер, получил името Ice IX, може да бъде закупен онлайн за 600-1800$. Експертите очакват ниски цени за програми от този тип и появата на нови "клонове", което от своя страна ще доведе до повишаване на атаките срещу потребителите на онлайн банкиране.

Продължава да се повиши активността на всички познати вируси за мобилни платформи. 99% от всички открити злонамерени програми за мобилни устройства, генерират приходи пряко или косвено. Миналия месец основен предмет на дейност се показа, троянската програма Nickspy. Тази програма може да записва всички разговори на собственика на заразения телефон и ги качва на отдалечен сървър. Една от последните модификации на троянския код, е модификация за клиенти на социалната мрежи Google +. Този продукт е в състояние да записва всичко, което се случва около телефона.

През август, са направени много атаки срещу компании и правителствени агенции по целия свят. Повечето от тях са извършени от членове на хакер движението Anonymous. Жертви на кибер атаки са станали италианската полиция за борба с кибер престъпността, полицията на щата Тексас, военен подизпълнител, Пентагона, компанията Vanguard и други. В публичното пространство е огромно количеството на  чувствителни данни, включително документи с различна класификация за сигурност. Тези случаи демонстрират уязвимостта на корпоративните мрежи и необходимостта от подобряване на техните системи за сигурност.

Източник: securitylab.ru

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.