Публикуваха ESET Smart Security 5 и NOD32 Antivirus 5

Публикуваха ESET Smart Security 5 и NOD32 Antivirus 5
15 Септември 2011

Публикуваха ESET Smart Security 5 и NOD32 Antivirus 5

// Antivirusni.BG // Словашката компания ESET съобщи за пускането на обновените версии на продукти ESET Smart Security 5 и ESET NOD32 Antivirus 5. Тези мощни и достъпни по цена средства за безопасност гарантират ефективна защита на потребителските системи и данни срещу вируси и вредоносни приложения. Ползващите, запознати с предишните версии на продуктите, със сигурност веднага ще забележат реализираните усъвършенствания и нововъведения. Новия механизъм Removable Media Control защитава срещу вируси, разпространявани на преносими носители на информация, а режима Gamer Mode позволява на средствата за защита да работят с минимален разход на ресурсите на системата.

В една от предишните версии на ESET на вниманието на ползващите бе представен механизма ThreatSense.Net, създаден на базата на технологии за облачни изчисления и осигуряващ ефективна защита срещу нови и слабо изучени заплахи. Сега «облачната» защитна технология  носи името ESET Live Grid. Между другото, ESET Live Grid се отличава от прародителя не само по название. Разработчиците са успели да получат забележимо повишаване на скоростта на сканиране за сметка на използването на «бели списъци». Системата е осведомена за наличието в системата на предварително безопасни файлове и ги игнорира в процеса на проверка. Още едно нововъведение е поддръжката на репутационен сървис, който оперативно доставя информация за заплахите, постъпили от други ползващи ESET.

Отчитайки растящия брой заплахи, разпространявани на преносими носители, разработчиците са включили в състава на пакета нов инструмент на име Removable Media Control. Този механизъм сработва автоматично при включване към системата на «флашка», портативен хард диск, цифрова камера с карта памет или друго портативно устройство за съхраняване на данни. При откриване на такива устройства програмата предлага на ползващия да провери носителя за наличие на зловредни приложения.

И двата продукта ESET Smart Security 5 и ESET NOD32 Antivirus 5 са снабдени със система за предотвратяване на взлом HIPS (Host Intrusion Prevention System). С помощта на този инструмент опитните ползващи могат да настроят поведението на различните компоненти на системата, включително регистъра, системните процеси, приложения и файлове.

Функцията Gamer Mode позволява на новите приложения да функционират в «безшумен режим» с минимален разход на ресурси и със спиране на изскачащите прозорци.

Този режим е ориентиран към съвременните геймъри, минимизира влиянието на антивируса ESET върху работата на "тежките" приложения, към тях на първо място се отнасят компютърните игри.

На ползващите ESET Smart Security 5 ще допаднат новите средства за родителски контрол, позволяващи ограничаване на достъпа до специфични категории web-сайтове в зависимост от потребителския профил. А благодарение на оптимизираната процедура на зареждане, антивируса вече не влияе на скоростта на зареждане на операционната система Windows (преди ползващите трябваше да очакват спирането на процеса на обновяване на антивирусните бази).

ESET Smart Security 5 и ESET NOD Antivirus 5 работят под управление на 32-битовите и 64-битовите версии на Windows. Безплатни демо версии на двете приложения могат да се намерят на сайта на производителя.

Източник: soft.mail.ru


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.