Открит е PC Repair - зловреден софтуер, който напада уязвими компютри

Открит е PC Repair - зловреден софтуер, който напада уязвими компютри
29 Август 2011

Открит е PC Repair - зловреден софтуер, който напада уязвими компютри

// Antivirusni.BG // Днес компютърните измами се разпространяват все по-бързо и има все повече и повече жертви по целия свят. Най-често срещаната схема в хакерските измами е манипулиране на хората за подаване на данни за банкова сметка и прехвърляне на пари към кибер-престъпници, при което, потребителя си мисли, че плаща за легален анти-шпионски софтуер. Въпреки това, хакерите използват създаден истински инструмент за сигурност, за да получат достъп до желаният компютър и след това да поемат контрола над цялата система. Едно от най-новите изобретения е PC Repair - той представлява съвкупност от всичките трикове и характеристики на фалшивите антивирусни приложения.

Всъщност целта на PC Repair, не е изобщо да се определят някакви грешки във вашата операционна система.

Напротив, тя се внедрява на вашия компютър и дава съобщения, че намира много грешки в системния регистър и проблеми с твърдия диск. Трябва да сте наясно, че тези страшни съобщения не са верни, и те се генерират само и единствено с цел, да ви убедят, че има някакъв сериозен проблем с компютъра ви. Зловредният софтуер ви предупреждава, че ако веднага не се отстранят инфектираните файлове, системата може да блокира и можете да загубите ценна информация.

Не се подвеждайте от тези фалшиви сигнали, тъй като те не показват реалното състояние на вашата операционна система. Няма проблем с файловете, посочени от фалшивия анти-вирусен софтуер. Дори ако се опитате да премахнете някои от тях, програмата няма да ви позволи да направите това, освен ако не купите пълната версия на този софтуер. Макар че PC Repair обещава да бъде точното решение, което да гарантира безопасността на системата ви и да реши всичките Ви проблеми, истината е, че този инструмент е пълна измама. Тя също може да доведе до злоупотреба с личните данни, ако жертвата подаде свои лични и банкови данни.

За да не попаднете в клопките на поредното творение на хакерите, трябва да избягвате закупуването на фалшив софтуер и да го премахнете възможно най-скоро. Софтуера за сигурност, който ползвате трябва да е актуализиран, за да се избегне инфекция на компютъра ви в бъдеще.

Източник: pc1news.com


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.