Norton Internet Security 2012 - Антивирусните защити стават по-бързи, по-силни и по-умни

Norton Internet Security 2012 - Антивирусните защити стават по-бързи, по-силни и по-умни
7 Септември 2011

Norton Internet Security 2012 - Антивирусните защити стават по-бързи, по-силни и по-умни

// Antivirusni.BG // Symantec официално представи нова версия на семейството си Norton на антивирусните продукти през 2012 г., който включва два продукта: Norton AntiVirus 2012 и Norton Internet Security 2012. В допълнение към очакваното увеличение на производителността, новите продукти предлагат много полезни и интересни допълнителни функции, включително дистанционно управление и модули на антивирусната интегрирани с мобилната версия на антивирусната програма.

В основния интерфейс на Norton 2012 може веднага да забележите връзка към мобилната версия на антивирусната програма Norton, както и връзка която се нарича Norton Management. Последната връзка се отваря в браузър по подразбиране със специфичния уеб-базиран интерфейс, който ви позволява да управлявате антивирусният софтуер отдалечено. Например, чрез уеб-базиран интерфейс, можете да следите състоянието на сигурността, да добавяте елементи за сканиране, както и да подновите лиценза ключове за копия на продукта при контролирани машини.

Сред най-забележителните нови функции в Norton AntiVirus / Internet Security 2012 може да се нарече Insight технология за сваляне. Първоначално тази услуга е предназначена за тестване на сигурността на изтеглените файлове - информация за надеждността на файлове, събрани от всички копия на продукта. По това време, Symantec разширява Insight Download, което му дава право да събира информация за стабилността на свалените файлове в системи, където са инсталирани продукти на Norton.

За много потребители, са добре дошли иновациите с възможност за задаване на лимит на скорости при тегленето на актуализации - това е особено важно, когато сте свързани към интернет чрез бавно мрежови връзки. Допълнително удобство предоставя разнообразието от малки подобрения на интерфейса, който да помогне за бързо намиране на подходящия вид бутони, команди и данни.

Друго основно нововъведение, които е изпълнено досега само в Norton Internet Security 2012 г. е мениджър стартирането, заимствани от по-скъпите корпоративни услуга на Norton 360. Тези, които са добре запознати с особеностите на операционната система Windows, може да предпочетете да редактирате собствения си списък на програмите за зареждане при автоматичното стартиране, но дори и за опитни потребители, новата версия на Norton Security Интернет значително ще улесни задачата.

Известни промени за безопасност има и модула за самоличност (Norton Internet Security 2012 г.) за сигурно съхранение и използване на личната неприкосновеност. Сега, този модул предлага облак съхранение и синхронизация на пароли в стила на популярната LastPass услуга, въпреки че много конкурентни продукти съдържат такива функция. Забележително е, че Norton AntiVirus 2012 все още не е получил подкрепата на браузъра Chrome за тестване на уеб-гледани страници - това е само в Norton Internet Security.


Заслужава да се отбележи, че въпреки обещанията, серия от продукти Norton AntiVirus / Internet Security 2012 се развиват доста консервативно - увеличаване на скоростта, но не толкова, колкото може да се очаква.

Повече информация за новите версии на Norton сигурността на компютрите на частни потребители, може да прочетете на BetaNews, CNET и уеб сайта на производителя.

Източник: soft.mail.ru

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.