Нов троянски вирус абонира за услуга с добавена стойност самостоятелно

Нов троянски вирус абонира за услуга с добавена стойност самостоятелно
18 Август 2011

Нов троянски вирус абонира за услуга с добавена стойност самостоятелно

// Antivirusni.BG // Изследователи от Trend Micro докладват за нов троянски вирус, който атакува потребителите на Android смартфони в Китай.

След като бъде инсталиран на телефона на жертвата, вируса започва да проверява текстовите съобщения. Вместо кражба на лични данни или изпращане на масови писма, вируса чака, докато потенциалната жертва получи съобщение с оферта за услуги с добавена стойност.

Злонамерената програма сканира съобщенията за ключови думи, които обикновено се използват при изпращане на предложенията да се абонирате за специални услуги. След това, телефонът автоматично изпраща съобщение, което потвърждава абонамента на потребителя на този вид услуга.

Изследователите предполагат, че вируса използва OCR, за да скрие присъствието си на мобилното устройство. Злонамерената програма автоматично изтрива съобщенията, които се изпращат от номерата, предоставени от услугата с добавена стойност на телефона на жертвата. По този начин, потребителят дори не знае, че се е регистриран за специалните услуги.

Този инцидент доказва, че разработчиците работят по създаването на злонамерена програма, която да заразява софтуера на мобилните устройства на потенциалните жертви и по този начин да печелят пари.

Източник: securitylab.ru

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.