Троянец записва телефонни разговори

Нов троянец записва телефонни разговори
2 Август 2011

Нов троянец записва телефонни разговори

// Antivirusni.BG // Сътрудници от компания CA Technologies са открили троянец който записват телефонните разговори на ползващите.

Според думите на сътрудника от компания CA Technologies, Динеш Венкатесан (Dinesh Venkatesan), новия тип "троянски кон" записва разговорите във формат AMR. «След, като вредоносната програма се инсталира на мобилното устройство, тя блокира конфигурационния файл за дистанционен достъп до мрежата. Когато ползващия започва разговор, троянеца го записва и съхранява в каталога shangzhou/callrecord на картата памет (SDCard). И така файла е готов за предаване към отдалечения сървър».

Вредоносните програми за Android по-рано се ползваха за изпращане на SMS-съобщения, позвънявания на  скъпи номера с добавена стойност, разпращане на информация за устройството, за създаване на бот мрежи, записи на данни за входящи и изходящи разговори, а също така продължителност на разговорите. Новия тип троянец е по-усъвършенстван, той записва самия разговор.

Специалистите от компания CA Technologies съветват собствениците на мобилни устройства да са по-внимателни по време на работа в Интернет и при инсталиране на нови приложения на своите мобилни устройства.
Източник: securitylab.ru

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.