Троянец кара ползващите сами да изпращат пари

Нов троянец кара ползващите сами да изпращат пари на измамниците
2 Август 2011

Нов троянец кара ползващите сами да изпращат пари на измамниците

// Antivirusni.BG // Специалиста по компютърна безопасност Браян Кребс (Brian Krebs) съобщава за нова модификация на троянеца URL Zone Trojan. За разлика от своя предшественик, обновения вирус не се опитва да открадне данните за авторизация на ползващите, а направо ги кара сами да превеждат порите по сметката на измамниците.

Както поясняват експертите, троянеца се активира, когато ползващите се опитват да проверят състоянието на банковата си сметка. След авторизацията на ползващия, вирус изкарва съобщение за това, че неговия акаунт е бил блокиран, защото към сметката погрешно са били преведени чужди средства. За да се отблокира сметката трябва парите да се преведат обратно на изпращача. При проверка на състоянието на баланса, ползващите виждат, че неотдавна по тяхната сметка е преведена крупна сума пари. След това им се предлага да попълнят форма за превод с указан номер на сметката на измамниците.

Немското правителство препоръчва на гражданите, получили подобно съобщение, веднага да се обърнат в най-близкото отделение на полицията. Специалистите, както обикновено предупреждават ползващите да са внимателни и да обновяват своите антивирусни програми до последните версии. 

Източник: securitylab.ru


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.