Нов зловреден софтуер за Android 2.3 Gingerbread

Нов зловреден софтуер за Android 2.3 Gingerbread
24 Август 2011

Нов зловреден софтуер за Android 2.3 Gingerbread

// Antivirusni.BG // Нова зловредна програма, която е насочена към мобилни устройства, базирани на операционната система Android 2.3 Gingerbread е била открита в резултат на съвместна работа на ИТ специалисти от държавния университет Северна Каролина и на китайската антивирусна компания NetQin.

Нов зловреден софтуер наречен GingerMaster, е в състояние да заобиколи системата за сигурност с помощта на зловреден код, който му позволява напълно да компрометира операционната система Android 2.3.

GingerMaster се разпространява от легитимни приложения за операционната система Android 2.3. След инфекция на системата с вируса, се използва GingerBreak и вируса получава привилегии от най-висок степен, като започва с извличане на информация, съхраняване на информацията на мобилното устройство и изпращане на същата на отдалечен сървър. Откраднатата информация включва потребителско име, номер на SIM-карти, номер на телефона, IMEI-код на мобилното устройство, индивидуален IMSI абонатен номер и данни за местното време. Според експертите, вирусът може да изтегли други приложения с разширение .Apk и да ги инсталира на мобилните устройства без знанието на потребителите.

Изследователите отбелязват, че това е първият път, че вирусът може да компрометира операционната система Android 2.3 Gingerbread, въпреки че кода, който използва GingerBreak, се появи през април.

Източник: securitylab.ru


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.