Mozilla забранява плъгин на McAfee в Firefox

Mozilla забранява плъгин на McAfee в Firefox
7 Октомври 2011

Mozilla забранява плъгин на McAfee в Firefox

// Antivirusni.BG //  - Mozilla препоръчва на потребителите на Firefox да изключат плъгин на McAfee, които браузъра обвини за голям брой повреди.

Софтуер от McAfee ScriptScan е причина за "проблеми със стабилността и сигурността", заявиха от Firefox. Потребителите са изправени пред съобщение, което показва, че плъгинът е "блокиран за вашата безопасност."

"На потребителите силно се препоръчва да изключат проблемните добавки или плъгин, но те могат да продължат да го използвате, ако те приемат описаните рискове," - се казва в съобщението.

"Когато Mozilla знае за опции, плъгина или друг страничен софтуер, които сериозно подкопават сигурността, стабилността или изпълнението на Firefox, но също така отговаря на определени критерии, фирмата предлага да заключите софтуера за общо ползване. За повече информация, моля прочетете тази статия", - гласи съобщението.

ScriptScan е компонент, който идва със софтуера на McAfee VirusScan. Технологията е предназначена за сканиране на уеб сайтове за злонамерен код. За съжаление, едва ли ScriptScan е съвместим с Firefox. Версия 14.4.0 и по-рано е докладвано че води до провала на всички версии на Firefox, дори и най-новата версия 7.x.

Проблемът е породил най-много коментари във форумите в подкрепа на McAfee. Според сведенията на отдела за сигурност на Intel, екип работи с Mozilla да се отстрани грешката. В същото време, потребителите са изправени пред избор: дали да блокират ScriptScan, или да разчитат на McAfee SiteAdvisor или други инструменти, които да предупреждават за лоши сайтове, или да преминат към друг браузър. Проблемът изглежда се ограничава до Firefox.

Източник: xakep.ru


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.