Microsoft съветва - Ползвайте антивирусна, та дори да е безплатна

Microsoft съветва - Ползвайте антивирусна, та дори да е безплатна
24 Април 2013

Microsoft съветва - Ползвайте антивирусна, та дори да е безплатна

// Antivirusni.BG // Компания Microsoft публикува резултатите от изследване, според които на 25% от компютрите в света няма антивирусен софтуер, отговарящ на съвременните изисквания. Според данните, посочени от специалистите на Microsoft в 14 том Microsoft Security Intelligence Report, основи причини за липса на актуални средства за защита на компютрите на интернет потребителите се изтичането на пробния период на антивирусната програма и действия на вредоносни програми изключващи самите антивируси. А също и елементарна немарливост на потребителите, които си мислят, че са "достатъчно опитни" и антивирус просто не им е нужен.

Според думите на експертите, интернет потребителите, пренебрегващи базовите средства за защита срещу киберопасности, рискуват доста, тъй като според статистиката риска от заразяване на системата, която не е защитена поне с безплатен антивирус се увеличава 5,5 пъти.

Експертите отбелязват, че в днешно време да не се използва антивирус е все едно, да не си заключваш входната врата, когато излизаш от вкъщи.


Източник: anti-malware.ru


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.