Microsoft следи потребителите на Windows Phone 7

Microsoft следи потребителите на Windows Phone 7
2 Септември 2011

Microsoft следи потребителите на Windows Phone 7

// Antivirusni.BG // Миналата сряда, към компанията Microsoft е подаден съдебен иск във федералния съд в Сиатъл, САЩ. Документът твърди, че компанията умишлено събира информация за местонахождението на собствениците на смартфони, работещи под Windows Phone 7.

За да се събира тази информация, се използват вградения GPS-приемници в смартфоните, които са активни и изпращат информация за текущото Ви местоположение, на сървърите на софтуерния гигант, дори когато те са изключен.

Ищецът в този случай не е на фирма или правителствена агенция, а най-обикновени потребител Ребека Кузино (Rebecca Cousineau). Нейният смартфон е съставен като група, т.е. към него може да се присъединят и други потребители, върху които е извърше шпионаж.

Ребека Кузино обвинява Microsoft не само в това, че събира GPS-координатите на мястото на телфоните и техните собственици, но това го прави незаконно без съгласие на потребителите.

Припомнете си, че след скандалното дело на компанията Apple, която миналата пролет беше обвинен в шпионаж в полза на собствениците на подобни телефони iPhone, Microsoft написа в писмо до Конгреса, че събират GPS-координатите с PDA потребители само при спешни случаи и само с тяхно съгласие.

До днес, никой все още не се е присъединил към Ребека Кузино. Точната сума на глобата, която тя предлага да наложи на Microsoft за нарушаване на няколко права, не са посочени. Сумата която е предложена ще бъде преразгледана скоро.

Представители от магазина мълчът, а от Microsoft не реагират на ситуацията.

Твърдението, според западни анализатори, може да бъде само символично предизвикателство към Microsoft, и можеби няма да плати голяма глоба за техните незаконни действия. Например, Apple успя да избегне изплащането на големи суми, които своевременно признаха се за виновни за пускане на новата версия на операционната система IOS, кадето липсваше функция за натрупване на данни за потребителя и последващото им изпращане към сървъра на Apple.

Източник: soft.mail.ru

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.