McAfee обещава да направи пробив в компютърната безопасност с DeepSAFE

McAfee обещава да направи пробив в компютърната безопасност с DeepSAFE
16 Септември 2011

McAfee обещава да направи пробив в компютърната безопасност с DeepSAFE

// Antivirusni.BG // McAfee разсекрети платформата за безопасност, която, както се надява компанията ще революционизира начина на защита на компютърните системи против вредоносни програми.

Разработката е получила името DeepSAFE - това е платформа, позволяваща на инструментите за безопасност от McAfee да се интегрират с процесори Intel на ниво чип, контролирайки и блокирайки кода на най-низко ниво. Според твърдението на компанията, цел на платформата е предотвратяване на проникването на руткитове и други атаки, които стават на нивото на обикновените платформи за компютърна безопасност и не могат да бъдат открити.

Вимал Соланки, старши вице-президент по корпоративна стратегия в McAffee, споделя, че платформата ще се опита да запълни празнотата, която съществува между антивирусния софтуер и вградената защита на Intel.

"Търговците казват, че това е достатъчно, защото повечето заплахи се крият на ниво приложения", - обяснявал Соланки.

"Какво се е променило - именно това, че заплахите се движат надолу по стека".

Соланки отбелязва, че планираните и специализирани атаки, като Operation Aurora и Stuxnet, създават необходимост от осигуряване на безопасност на ниво чип.

McAfee смята също така, че платформата ще позволи на компаниите да получат предимство над своите конкуренти. По оценка на Соланки, на другите производители може да са нужни до две-три години за разработка на аналогични платформи.

Тази платформа не е резултат от ограничения достъп, даден на McAfee от корпорация Intel, интереса се е появил когато производителя на интегрални схеми обяви за намеренията си да закупи McAfee. Фирмата за компютърна безопасност не изключва адаптиране на платформата и за процесори на други производители.

"Ако мислите за API, то ние използваме възможностите, съществуващи в чипа, които са отворени, Intel не ни дава достъп до данни, които не са достъпни за другите компании", - добавя Соланки.

"Това, как ние работим с това API, това е нашия секретен ингредиент".

Системата DeepSAFE в момента не влиза в текущите предложения на компанията. Вероятно компанията планират да интегрира платформата в своите бъдещи релизи и да пусне инструменти едновременно със своите продукти за осигуряване на безопасност.

"Предимствата, за които говорим днес, ще се усетят в близките години", - предсказва Соланки.

Източник: xakep.ru


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.