McAfee: Хайди Клум е популярна сред създателите на фишинг атаки

McAfee: Хайди Клум е популярна сред създателите на фишинг атаки
19 Септември 2011

McAfee: Хайди Клум е популярна сред създателите на фишинг атаки

// Antivirusni.BG //  - Специалисти от McAfee обявили списък от известни личности, чиито имена най-често се използват за примамка на потребителите към зловредни сайтове. Първо място в класацията е заела немския модел Хайди Клум.

McAfee експерти отбелязват, че при търсене в интернет информация за немския модел, 9% от потребителите в Германия  стават жертви на фишинг атаки и спам, а също така се появяват на сайтовете, които разпространяват зловреден софтуер.

Най-често потребителите са атакувани, след като са въвели следните заявки за търсене: "снимка с Хайди Клум", "видео с Хайди Клум", “Хайди Клум за свободно изтегляне" и т.н.
 
В допълнение към лидера Хайди Клум в класацията също така са включени и актрисите Камерън Диаз, Джесика Бийл, Катрин Хейгъл и телевизионен водещ Пиърс Морган. Според McAfee, хакерите и авторите на злонамерен код използват имената на модели и актриси повече от имената на музиканти и спортисти. По този начин, руската тенисистка Мария Шарапова спечели 44-та място в класацията, Джъстин Бибер - 49та, и Лейди Гага - 58-ми.
 
Напомняме ви, че McAfee прави подобна оценка за пета поредна година. Миналата година повечето пострадали от заразените сайтове са били подоведени след  търсене за актрисата Камерън Диас.

Източник: securitylab.ru


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.