Служител от McAfee съобщава за дистрибутори на лъжлив антивирусен софтуер

Служител от McAfee съобщава за дистрибутори на лъжлив антивирусен софтуер
20 Септември 2011

Служител от McAfee съобщава за дистрибутори на лъжлив антивирусен софтуер

// Antivirusni.BG //  - Служителя от McAfee - Франсоа Педжет (Francois Paget) в блога си съобщава за откриването на форум, целящ да привлече голям брой хора, имащи интерес в областта на информационната сигурност. Седем дена - от 9 до 15 септември, регистрацията във форума е била свободна, а след това, както се твърди по искане на участниците, регистрацията е възможна само по покана на регистрирани потребители.

Съдържанието на форума е генерирано основно от администратора и модераторите на ресурса. За тази цел съобщения и постове от трети страни, форуми и блогове, са без посочване на авторите. След приключването на свободния период на регистрация, администраторите започнали активно да насърчават форум услугите към трети страни и антивирусни продукти. Сред тези продукти изследователите споменават ​​фалшивия антивирусен продукт Best AV, за разпространението за който преди месец писа един изследовател в областта на информационната сигурност, Брайън Кребс (Brian Krebs).

Според експерти, бизнес модела, при който самия потребител инсталира софтуер, който се оказва вирус, е твърде печеливш, и е малко вероятно измамниците да изоставят този модел. В борбата срещу тези измами периодично се намесват и службата за сигурност. Също така редовно се актуализира международното законодателство, насочено към ограничаване на дейността на измамниците.

Източник: securitylab.ru

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.