Пуснаха услуга за откриване на откраднати лаптопи - Norton Anti-Theft

Пуснаха услуга за откриване на откраднати лаптопи - Norton Anti-Theft
14 Септември 2011

Пуснаха услуга за откриване на откраднати лаптопи - Norton Anti-Theft

// Antivirusni.BG //  - Symantec стартира бета версия на новата си услуга - Norton Anti-Theft - с използването на тази услуга, абонатите ще бъдат в състояние ефективно да откриват, блокират и върнат откраднатите лаптопи. В допълнение към набора от стандартните функции, познати от много други подобни услуги за смартфони, Norton Anti-Theft предоставя допълнителни нетрадиционни инструменти.

Търсенето, откриването и блокирането на откраднати смартфони, е разработен бизнес в света - има много услуги, които обещават да се справят с кражбите на мобилни устройства. С лаптопите и PC ситуацията е различна, така че новата услуга на Norton Anti-Theft е много свежа и привлекателна. След като се регистрирате и създадете профил (безплатен, защото в момента услугата работи в режим на бета тестване), потребителят може да изтегли и инсталира клиент модула Norton Anti-Theft, която не изисква допълнително конфигуриране и е почти незабележим при експлоатация. Ако лаптопът бъде откраднат, собственикът ще бъде в състояние да влезе в профила си в Norton Anti-Theft, за да се възползва от предложените инструменти.

Една от най-интересните характеристики на услугата Norton Anti-Theft е определянето на местоположението на на откраднатия компютър. Факт е, че, за разлика от смартфоните, преносимите компютри не се нуждаят от постоянен достъп до мрежата. Въпреки това, разработчиците от Symantec са излезли с елегантно решение – те са  организирали извличане на данните от услугата Skyhook. Skyhook услугата събира точни данни за местоположението базирайки се от многото обществени безжични точки за достъп, Wi-Fi в целия свят, така че ако откраднатия компютър бъде свързан към Интернет през една от тези точки, местоположението му с относително висока степен на точност ще бъде записано от услугата Skyhook. По този начин сегашният собственик ще може да види на картата къде точно се намира откраднатия лаптоп в мрежата. Трябва да се отбележи, че официалната Skyhook услуга е все още се поддържа само в САЩ, но на теория може да работи по целия свят.

Друга функция, наречена "Sneak Peek", на предлаганата услуга Norton Anti-Theft, ви позволява да правите снимки от вградената уеб-камера на един откраднат лаптоп. Разработчиците смятат, че услугата, ще помогне на собственика да разбере къде е компютъра, или дори да се идентифицира крадеца.

Друга полезна функция ви позволява дистанционно да заключите вашия компютър - като според авторите, след като се блокира никой не може да рови във файловете на собственика. Услугата Norton Anti-Theft може да показва на откраднатия компютър по всяко време изпратено от потребителя съобщение. Например, вие давате телефонен номер и предлагате да се върне компютъра срещу заплащане, или пък някакъв друг текст, който, в зависимост от потребителя, може да помогне за връщането на устройството. Работата с Norton Anti-Theft е много лесна. Anti-Theft модула е ​​много малък, а уеб-сайта на услугата, въпреки бета статуса, изглежда изцяло действащ.След приключване на бета тестването от Symantec обещават да добавят платена версия на услугата за смарт телефони и таблети, което със сигурност ще направи Norton Anti-Theft изключително полезна и нужна система. Разбира се в търговската версия на услугата Norton Anti-Theft ще включва разходи, но затова си заслужава да опитате, безплатната версия. Регистрирането за бета версията и изтегляне на модула Norton Anti-Theft може да направите на официалния сайт на услугата.

Източник: soft.mail.ru


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.