Лаборатория Касперски адаптира своите продукти за Windows 8

Лаборатория Касперски адаптира своите продукти за Windows 8
7 Септември 2012

Лаборатория Касперски адаптира своите продукти за Windows 8

«Лаборатория Касперски» обяви, че продуктите и за домашни ползващи са готови за излизането на Windows 8: новите защитни решения Kaspersky Internet Security и Антивирус Касперского са напълно съвместими с платформата. Компания Microsoft е направила много изменения в своята ОС, както в интерфейса, така и в сферата на безопасност. «Лаборатория Касперски» осигурява поддръжка на новия потребителски интерфейс на ОС, ориентиран към таблети и сензорни екрани, а също и към ред нови функции за безопасност в Windows 8.

Приложенията, създадени за новия интерфейс на Windows 8, имат ред уникални характеристики за безопасност в сравнение с традиционните програмни продукти. На всяко приложение се дава един от четири статуса – нормална работа, недействителен лиценз, програмата е видоизменена или е претърпяла несанкционирана намеса. Последните два статуса могат да показват и заразяване от вредоносна програма. Но новите приложения не трябва да се лекуват– Windows 8 може автоматично да инсталира ново, чисто копие, като го вземе от своето хранилище за приложения Windows Store. За да работи тази система, антивирусните решения трябва да различават новите и традиционните приложения и да предупреждават системата за всеки случай на зараза, за да се пусне процес на преинсталация на съответната програма. Тази функция е реализирана в обновената Kaspersky Internet Security: продукта може ефективно да следи състоянието на приложенията, създадени за новия интерфейс, и да показва флага Tampered за заразяване на програмите.

Kaspersky Internet Security напълно поддържа ELAM, а също така предлага ред важни допълнения за тази функция. Системата за ранно стартиране на защита срещу вредоносен софтуер (Early-Launch Anti-Malware, ELAM) е нова концепция за защита на цялата Windows среда срещу вредоносни активности. Това е още един компонент, добавен в операционната система Windows. Той осигурява стартиране на сертифициран защитен продукт преди стартиране на външни приложения. Заедно с компонента MeasuredBoot, който дава на антивирусното решение подробна информация за всички Windows компоненти, пуснати в процеса на зареждане, тази нова система позволява де се повиши нивото на безопасност на цялата Windows среда. Системата ELAM дава възможност за ефективно разпознаване и блокиране на сложен вредоносен софтуер – например, руткитове.


Източник: anti-malware.ru


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.