Престъпленията в интернет струват на държавата по-скъпо

Киберпрестъпността нанася повече щети, отколкото наркотърговията
31 Юли 2013

Киберпрестъпността нанася повече щети, отколкото наркотърговията

// Antivirusni.BG // Британски експерти изчислиха, че последствията от престъпленията в интернет струват на държавата по-скъпо, отколкото борбата с контрабандата на наркотици.

Според доклад на комитета по вътрешните работи на британската Палата на общините, щетата от интернет0престъпността се е оказала по-голяма, от щетата от контрабандата с наркотици.

Както отбелязва изданието The Guardian, цитиращо доклада, дохода от престъпната дейност в интернет в света се оценява на $388 милиарда годишно, докато дохода от наркобизнеса се оценява на $288 милиарда.

«Ние не печелим войната против криминалната онлайн-активност. Ние прекалено спокойно се отнасяме към интернет-войните, защото техните жертви са скрити във виртуалното пространство. Заплахата от хакерски атаки във Великобритания е по-сериозна, отколкото ядрен удар», — отбелязва ръководителя на комитета, Кит Ваз (Keith Vaz).

Според думите на чиновника, главния проблем се състои в това, че престъпленията в интернет често не се разследват, тъй като за тях гражданите не съобщават. Както се споменава в доклада, банките просто им компенсират загубите и не заявяват за кражбата на право-охранителните органи. Ваз смята, че на първо място е необходимо да се увеличи размера на наказанието за за киберпрестъпленията и да се отделят повече бюджетни средства за борба с online-престъпността..

Източник: securitylab.ru


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.