Kaspersky Internet Security получи Advanced + в динамичното тестване на AV-Comparatives

Kaspersky Internet Security получи Advanced + в динамичното тестване на AV-Comparatives
16 Септември 2011

Kaspersky Internet Security получи Advanced + в динамичното тестване на AV-Comparatives

// Antivirusni.BG //  - Kaspersky Lab, водещ разработчик на решения за противодействие и управление на заплахите, осигуряване на защита срещу злонамерен софтуер, хакери и спам, съобщава, че Kaspersky Internet Security е получил "Advanced +" сертификат в независимите тестове на AV-Comparatives. Тази най-висока оценка от уважавана европейски независима лаборатория за изпитване се основава на резултатите на динамичен тест на продукта във второто тримесечие на 2011 г..

Тестовете на AV-Comparatives в реалния свят са фокусирани върху оценка на пълната гама от технологии, приложени в решенията за защита. През второто тримесечие на 2011 г. AV-Comparatives са направили тестове на Kaspersky Internet Security 2011 и 2012. Продуктите са били в актуализирано състояние на базата данни и достъпни заявки до клауд-базираните услуги в Kaspersky Security Network през целия процес на тестване. Ето защо, този вид изпитване от AV-Comparatives е много близо до отразяване на сценарии в реални ситуации с които се сблъскват потребителите.

По време на тестването ден след ден, всички продукти за сигурност са били изложени на общо 2480 случаи на изпитване със зловреден софтуер и заразени уеб сайтове. Kaspersky Internet Security успешно е блокирал 98,2% от заплахите. Още 23 проби със злонамерен софтуер, са били открити от Kaspersky Internet Security и би могло да бъдат успешно блокирани в реална житейска ситуация, след показване на предупреждение. В тестовата лаборатория също така се проверява софтуер за сигурност от различни производители за фалшиво сработване при откриване на легални файлове и уеб страници. В резултат на това броят на лъжливите сработвания при Kaspersky Internet Security е под средното: заради подозрителното поведение само за пет от 2000 нормални проби са се задействали защитите.

Никита Шветсов (Nikita Shvetsov), директор по Anti-Malware изследванията на Kaspersky Lab е заявил: "Динамичното или в реалния свят тестване на софтуер за сигурност е предизвикателство, както за продавачите, така и за независимите лаборатории за изпитване. Лабораториите извършват тестването чрез сложно ежедневно атакуване с излагане на машини с инсталиран софтуер за сигурност, атакува се с десетки от най-новите зловредни програми и уеб страници. Предизвикателството за доставчиците на софтуер е изграждането на решение за сигурност, което да ползва възможно най-малко ресурси, а в същото време да блокира всяко подозрително действие. Тези две изисквания често си противоречат едно на друго, но съдейки по резултатите от това тестване от независимия изследовател, ние сме доволни да видим, че се движим в правилната посока чрез точния баланс между двете."

Подробна информация за резултатите от Kaspersky Internet Security в тестове на AV-Comparatives през второто тримесечие на 2011 г. може да бъде намерен в пълния доклад на адрес: http://av-comparatives.org/images/stories/test/dyn/wpdt2011_1_en.PDF

Източник: kaspersky.com

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.