Интернет измамници използват "Макдоналдс"

Интернет измамници използват "Макдоналдс"
9 Септември 2011

Интернет измамници използват "Макдоналдс"

// Antivirusni.BG //  - Специалисти от Kaspersky Lab са идентифицирали глобална мрежа от измамници, който пращат имейли на потребители от името на компания, "Макдоналдс". В писмата потребителите са поканени да участват в проучване, а срещу това им се обещава веднага да получат 80$ по сметката си.

"След приключване на проучването, потребителят влиза в друга форма, в която посочва номера на кредитната си карта, дата на валидност и код, за да получи награда - обясниха антивирусните експерти. - След това, жертвата се пренасочва към официалния сайт на "Макдоналдс", и данните от платежната карта остават при  престъпниците".

Подателя е посочил адрес mcdonalds@mcdonaldss.com с допълнително писмо  в името на домейна. "Това е типична техническа измама - използване на адрес, неусетно се различава от оригиналната", - отбелязват от Kaspersky Lab.

Експертите предупреждават, че тази схема за измама и в момента е активна и съветват Интернет потребителите да бъдат внимателни и да не отварят линкове от спам имейли.

Източник: soft.mail.ru


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.