Intel инвестира средства в разработчика на хардуерни антивируси Mocana

Intel инвестира средства в разработчика на хардуерни антивируси Mocana
3 Септември 2011

Intel инвестира средства в разработчика на хардуерни антивируси Mocana

// Antivirusni.BG // Intel Capital, инвестиционно подразделение на корпорация Intel, съобщи, че е вложило средства в разработчика на мобилни чипове с вградени системи за осигуряване на безопасност - Mocana. Точния размер на инвестицията не се съобщава, но от Mocana съобщават, че тези инвестиции са част от стратегическо партньорство между компаниите в областта както на софтуерната, така и на хардуерната безопасност.

Представители от Mocana споделят, че корпорация Intel сега активно популяризира нова стратегическа и маркетингова концепция "Интернет неща", в рамките на която Intel пропагандират появата на Интернет не само в компютри и смартфони, но и в битови прибори. Именно последните ще се нуждаят от своеобразни "хардуерни антивируси", над които работят в момента в Mocana.

От компанията казват, че техните решения са насочени към създаване на чипове, осигуряващи безопасност на различни медицински устройства, промишлени системи за автоматизация, интернет-свързани домашни устройства, а също и различна промишлена и битова електроника. Общия пазар на подобни решения сега се оценява на около 900 млрд. долара в година. "Всички подобни устройства при тяхната работа в Интернет са потенциални жертви на хакери и вируси", - казва Едриан Търнър, ръководителя на Mocana. "Инвестициите на Intel са за нас действително значими, те представляват за нас своеобразна голяма проверка на концепцията за осигуряване на хардуерната безопасност".

Да напомним, че наскоро Intel вече купи антивирусната компания McAfee, чиито решения се планира в бъдеще частично да се пренесат "в хардуер". Освен това, неотдавна Intel съобщи за партньорски проекти в Symantec и Vasco, също насочени към допълнителна защита на системи, работещи на база микропроцесори Core i3, i5 и i7.

От Mocana казват, че те за сега не могат да обсъждат подробности за получените инвестиции, но компанията заявява, че както и преди ще продължи работата по всички свои основни разработки.

Компания Mocana е частна, основана е през 2004 година, базирана е в Сан-Франциско. По-рано Mocana е получавала стратегически инвестиции от Symantec и венчърни фондове Shasta Venture Capital и Southern Cross Venture Partners.

Източник: cybersecurity.ru

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.