Intel въвежда нова технология за защита на компютъра от злонамерени програми

Intel въвежда нова технология за защита на компютъра от злонамерени програми
15 Септември 2011

Intel въвежда нова технология за защита на компютъра от злонамерени програми

// Antivirusni.BG //  - През есента разработчиците на IDF 2011 на компанията Intel от Сан Франциско, ще представят модерна технология, която е предназначена да осигури по-голяма защита за компютрите срещу злонамерен софтуер и други заплахи, които се възползват от процесора.

Новата технология се основава на DeepSafe разработка на McAfee, която Intel придоби през август миналата година за 7,68 милиарда долара.

DeepSafe е "хардуерно" решение, което работи извън операционната система. Технологията използва възможностите на процесорите на Intel, за лесно откриване и блокиране на скрит зловреден софтуер, който минава незабелязан от традиционния антивирусен софтуер и други системи за софтуерна сигурност. Експертите на McAfee демонстрираха способността да неутрализира Agony rootkit в реално време.

"Кибер ​​заплахите засягат не само операционната система, но също и нивата за виртуализация и софтуера на компютъра", - казва Вимал Соланки (Vimal Solanki), старши вицепрезидент отговарящ за корпоративната стратегия за развитие в Intel.

Соланки казва също, че в момента той не може да разкрие допълнителни технически подробности, но отбелязва, че първите продукти, които използват потенциала на DeepSafe, ще бъде представени по-късно тази година.

Източник: securitylab.ru

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.