Германското правителство шпионира потребителите с троянски вирус

Германското правителство шпионира потребителите с троянски вирус
11 Октомври 2011

Германското правителство шпионира потребителите с троянски вирус

// Antivirusni.BG //  - Известна група от немски хакери, наречена Chaos Computer Club публикува изявление в което обвини германското правителство в създаването и разпространението на троянски злонамерен софтуер, с цел да шпионира потребителите.

Според Chaos Computer Club, троянският вирус е намерен в Интернет. Оказало се, че тази програма е била използвана от германската полиция с цел събиране на разнообразие от информация. За сега няма коментар по обвиненията от страна на германските власти.

"Зловредната програма не само че изпраща лична информация на създателите си, но също така предлага функции за отдалечен достъп и скрито инсталиране и работа на други програми. А значителни слабости в структурата и функционалността на програмата са я направили достъпна за всеки в Интернет "- се казва в доклада от хакерите.

Според тях, с троянският злонамерен софтуер, "хакерите" в лицето на германската полиция имат за цел да инсталират на компютрите на потребителите различни програми за дистанционно управление. И ако на компютърът е активиран микрофон или камера, то те им позволяват да Ви шпионират.

Източник: anti-virus.by


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.