G Data Software: Facebook потребителите са подложени на поредната вирусна атака

G Data Software: Facebook потребителите са подложени на поредната вирусна атака
19 Август 2011

G Data Software: Facebook потребителите са подложени на поредната вирусна атака

// Antivirusni.BG // Компания G Data Software съобщи за нова атака чрез зловреден софтуер, атакуваните са отново ползващите социалната мрежа Facebook.

Много от потребителите на Facebook са получили чат съобщение със следното съдържание: «Това твоето бивше гадже ли е?, «Боже мой, виж колко е готино» с линк към някакво забавно изображение. След прехода чрез линка се тегли файла, който се маскира, като .jpg формат. На компютъра на жертвата се появява иконка с обичайната иконка за формата jpg, а разширението на файла не се показва.

При отваряне на файла, в системата на жертвата се инсталира зловреден софтуер. За да не може ползващия да се досети, че този файл не е картинка, програмата изкарва лъжливо съобщение, че изображението не може да се отвори.

«Докато жертвата си мисли, че файла е повреден и, вероятно го изхвърля направо в кошчето, на компютъра му във фонов режим се инсталира вредоносната програма», - съобщават Ралф Бенцмюлер, ръководител на лабораторията по безопасност - G Data Labs.

Хакерите са ползвали легален хостинг за временно съхраняване на данните. Така също се инсталирал и - Trojan.Generic.KD.315917.

Източник: securitylab.ru


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.