Открит е още един начин за кражба на PIN-кодове за кредитни карти

Открит е още един начин за кражба на PIN-кодове за кредитни карти
20 Август 2011

Открит е още един начин за кражба на PIN-кодове за кредитни карти

// Antivirusni.BG // Метода за определяне на реда на натискане на бутоните по остатъчната топлина работи почти безотказно, ако клавиатурата е пластмасова.

Китон Моуери, Сара Майклджон и Стефан Саваж от Калифорнийския университет в Сан-Диего (САЩ) са открили начин, който може да се ползва от престъпниците, за да разберат PIN-кода на банковата карта на жертвата. Топлинните следи, оставяни от човешките пръсти, често «живеят» толкова, колкото е нужно за заснемането им с инфрачервена камера.

Екипът е направил експеримент с участието на 21 доброволеца, които са въвели 27 PIN-кода. Металните бутони на банкоматите (заради своята добра топлопроводимост) не са позволявали да се получи удовлетворителен резултат, но на пластмасовите остатъчните топлинни следи позволявали да се определи поредността на натискането с вероятност до 80%, 10 секунди след въвеждане на кода и с вероятност 60% — след 45 секунди (на първия натиснат бутон топлината остава най-слабо).

Изследователите дори са създали програма за разпознаване на кодове, анализираща размера и «светенето» на следите.

Дори, ако реда на натискане на бутоните не може да се определи, свалянето на топлинните показатели съкращава набора на възможните варианти на PIN-а до 24. Извода, който правят изследователите е - всички банкомати трябва да се оборудват с метални клавиатури. Действително, кодовете за достъп, въвеждани през клавиатури и сензорни екрани, имат толкова широко разпространение, че е по-добре бутоните да се натискат с химикала или винаги да носим със себе си ръкавици, тъй като не всички хора имат студени пръсти или мълниеносни движения (тези фактори, както е  показало изследването, силно затрудняват работата на престъпниците с ИЧ-камери).

Метода за кражба на PIN-кодове с помощта на разчитане на инфрачервеното излъчване в момента се ползва (вероятно) само от тайните агенти и други професионалисти, но може да получи разпространение в бъдеще: камери, чувствителни към топлинното излъчване, постепенно поевтиняват.

Източник: bezpeka.com

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.