Фалшив iPhone Email препраща към компютърен вирус

Фалшив iPhone Email препраща към компютърен вирус
5 Октомври 2011

Фалшив iPhone Email препраща към компютърен вирус

// Antivirusni.BG //  - Докато технологичния свят чака разкриване на информация за новия iPhone на Apple, други се опитват да манипулират хората с пускане на фалшив имейл.

Фалшивата обява за Apple, която циркулира, вместо актуализация, доставя на ползващите компютърен вирус.

Журналистът Аврам Уагнер, е сред тези, които са получили мейла, той е изпратил предупреждение в tweeter и е публикувал снимка от съобщението.

"Целенасочена атака в пощенската кутия: фалшив PR за новия iPhone 5 GS с препратка към вирус, изпратено само до журналисти?" съобщава той в своето писмо.

Tweetpic, публикувани от фирмата за Интернет сигурност Sophos, показва ясно iPhone 5 до думите на iPhone 5GS и съобщение, че тя ще бъде достъпна в петък. Sophos предупреди, че връзките в мейла водят до зловреден софтуер за Windows, който Sophos засича, като Mal / Zapchas-A.

Mashable съобщава, че имейла е комбинация от две възможни iPhones версии, iPhone 5 и iPhone 4S.

Time’s TechLand blog добави голямата "5" на гърба, което изглежда също така прекалено. Хората, обаче, които не обръщат внимание, или които не следят много за iPhone новини биха могли да станат лесна плячка.

Вирусът, както е описан от Ubergizmo, отваря връзка с чужд IRC сървър и прави, така че заразените компютри да се контролират от външния сървър. Това прави компютърът уязвим за шпионаж, лесна плячка за кражба на файлове и кибер тормоз.

Кода може лесно да се премахне, но Ubergizmo предупреди, че може да бъде и голям проблем за тези, които не са внимателни.

Sophos казва, че това е подобно на друга атака от направена по-рано тази година, която също е използвала iPhone 5 за капан. Тази измама идва по време на конференцията на разработчиците Apple Worldwide през която Apple не лансираха iPhone 5.

"Съобщенията относно Apple продуктите са винаги голяма новина", заяви блогър на Sophos Греъм Клули. "И аз мисля, че ние трябва да приемем, че всеки път, когато Apple е планирал да разкрие нова технология, киберпрестъпниците ще се опитват да се възползват от интереса."

Източник: myfoxny.com

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.