Facebook "If I Die" приложението убива вашия компютър

Facebook "If I Die" приложението убива вашия компютър
14 Септември 2011

Facebook "If I Die" приложението убива вашия компютър

// Antivirusni.BG //  - В социалната мрежа Facebook е пуснато ново приложение, което се нарича "If I Die" (Ако умра) и което е малко болезнено: Можете да запишете видео съобщение, което ще се пусне на вашите най-близки след смъртта Ви. Рекламата за приложението гласи: "Смъртта може да те хване навсякъде, по всяко време. Запишете вашето съобщение в If I Die, преди да е станало твърде късно."

Има само една уловка: Приложението е фалшиво, и ако го изтеглите, единственото нещо което умира е сигурността на вашия компютър.

Изследователи от анти-вирусната фирма BitDefender, забелязали че "If I Die" крие зловреден код, включително Keylogger и може да открадне пароли, имейли и всяка друга поверителна информация, съхранявана на вашата система.

Опасните злонамерени приложения, могат да отварят “задни врати”, на компютрите на жертвите и да получават команди от отдалечени източници, като "botnets", дори могат да правят снимки от уеб камерите на заразените компютри.

Свалянето на приложението "If I Die", както предупреждават от BitDefender, е по същество "подписване на акт за смърт на сигурността на вашия компютър."

Има начини да стоите далеч от неприятностите. Първо, да бъдете скептични по отношение на приложения за Facebook и линкове, вградени в съобщения, дори съобщения от приятели. Също така се уверете, че сте с последната актуализация на анти-вирусния софтуер на вашия компютър. И може би най-важното, бъдете умни и използвайте здравия разум. Мислете, преди да изтеглите нещо, което изглежда подозрително или може по някакъв начин да бъде измама, особено от Facebook.

Източник: msnbc.msn.com

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.