Eset: безплатните Wi-Fi точки са заплаха

Eset: безплатните Wi-Fi точки са заплаха за личните данни
4 Август 2011

Eset: безплатните Wi-Fi точки са заплаха за личните данни

// Antivirusni.BG // Според твърдението на компания Eset, международен разработчик на антивирусен софтуер и решения в областта на компютърната безопасност, ползващите все повече са подлагани на различни кибератаки, свързвайки се към Интернет през безплатни Wi-Fi точки за достъпа.

Мошениците използват няколко типа атаки, сред тях са: снифинг – прихващане и анализ на интернет-трафика на потребителя и като резултат изтичане на лични данни; кражба на  персонална информация па метода “man in the middle” – получаване на непозволен достъп до съобщения, които се обменят от потребителите; атака на устройствата, които се свързват към безплатната Wi-Fi точка за достъпа със зловреден софтуер.

Във връзка с това, представителите на компания Eset препоръчват на потребителите да не се свързват към неизвестни точки за достъп, а също така да съхраняват колкото е възможно по-малко конфиденциална информация на мобилните устройства.

В Eset също така отбелязват, че при свързване към Wi-Fi мрежа за достъп до електронна поща трябва да се ползва защитения протокол https, а не http, тъй като с негова помощ престъпниците лесно получават достъп до пощенската кутия.

Специалистите от Eset съветват потребителите да използват съвременен софтуер и своевременно да инсталират обновявания на антивирусните програми.

Източник: securitylab.ru

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.