ESET: Facebook потребителите са атакувани от нова троянска програма

ESET: Facebook потребителите са атакувани от нова троянска програма
11 Август 2011

ESET: Facebook потребителите са атакувани от нова троянска програма

// Antivirusni.BG // Специалисти от компания ESET съобщават за нова вирусна програма, насочена към потребителите на социалната мрежа Facebook.

Троянската програма Win32/Delf.QCZ използва чата в социалната мрежа, където с помощта на бот разпраща до ползващите съобщения от името на приятели с линк към видео клип, за да се види клипа се иска нова версия на Flash Player. Когато ползващия изтегли и потвърди инсталацията на тази програма, започва зареждането на вредоносния код.

Най-голям брой случаи на разпространение на вирусната програма е  бил фиксиран сред ползващите от Украйна - 39%, след това е Русия- 19%, а 9% се падат на ползващите от Беларус.

Според директора на Центъра за вирусни изследвания и анализи в компания ESET, Александър Матросов, последствията от заразяването със зловредния софтуер могат да бъдат различни. С помощта на тази вирусна програма «хакерите могат да откраднат както пароли и логини за социалната мрежа, така и финансови средства на ползващите от системите за онлайн банкиране, а също така и други персонални данни». Освен това, Win32/Delf.QCZ изключва антивирусни програми, чиито бази за вирусни сигнатури не са били обновени навреме.

Източник: securitylab.ru

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.