ESET защитава Android

ESET защитава Android
17 Август 2011

ESET защитава Android

// Antivirusni.BG // Компания ESET обяви за излизането на релиз-кандидата на ESET NOD32 Mobile Security за Android. Решението е предназначено за защита на смартфони и таблет компютри на база операционна система Android.

Според последни данни от компания Gartner, до края на 2011 година броя на продадените смартфони по света ще достигне около 468 милиона. Така, към 2012 година дела на мобилните устройства на база Android на пазара на смартфони ще бъде около 49%, което ще осигури на тази операционна система лидерска позиция на пазара. В съответствие с прогнозите на Gartner се предполага, че дела на продукта ESET NOD32 Mobile Security ще бъде 60%.

Нови възможности и основни характеристики на ESET NOD32 Mobile Security за Android:

- "Поведенчески анализ на заплахи" - предупреждава за всяка подозрителна активност на приложения в телефона. Детектиране на новопоявили се заплахи, а също и проверка на всички приложения, файлове, папки и карти памет става в режим на реално време.
- "БлокКражба" – многостепенна система за защита на данни, благодарение на която може да се контролират и предотвратяват действия на злоумишленици в случай на кражба или загуба на смартфона.
- "Сигурен номер" - контакт, на който в случай на загуба на смартфона ще бъде изпратено съобщение за това, че в устройството е била инсталирана чужда SIM-карта. При необходимост с помощта на тази функция може да се възстанови паролата за защита на настройки на ESET NOD32 Mobile Security.
- "Управление на повикванията" - блокиране на нежелателни входящи и изходящи повиквания. Тази функция позволява да се предпазят деца от ненужни разговори, а също така да не се плащат неочаквани големи сметки за допълнителни услуги на мобилните оператори.
- "Блокиране на скрити номера" (CLIR) - нова функция за антиспам, благодарение на която може да се игнорират повиквания от абонати, чиито номера се определят като "номера е скрит".
- "SMS/MMS Антиспам" - функцията позволява да се избавите от нежелани SMS и MMS-съобщения. Ползващия може самостоятелно да настрои "черни" и "бели" списъци с контакти, предпазвайки себе си или своите близки от ненужна информация и опасни контакти.

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.