Emsisoft Anti-Malware 6 beta – австрийския антивирус става с 450% по-бърз

Emsisoft Anti-Malware 6 beta – австрийския антивирус става с 450% по-бърз
31 Август 2011

Emsisoft Anti-Malware 6 beta – австрийския антивирус става с 450% по-бърз

// Antivirusni.BG // Австрийската компания Emsisoft, която разработва софтуерни продукти за мрежова безопасност, представи публична бета-версия на своя флагмански продукт – антивируса Anti-Malware 6. Този път основното си внимание програмистите са насочили към скоростта на работата на продукта. Разработчиците твърдят, че техния нов оптимизиран многоядрен механизъм за сканиране работи средно с 450%, тоест пет пъти и половина по-бързо, отколкото предишната версия.

Има още едно предимство в Anti-Malware 6 и то е в новата схема за определяне на предварително определените полезни, не заразени файлове. Благодарение на новата схема такива файлове се изключват от сканирането, ако в тях не бъдат забелязани промени, така скоростта на сканиране значително се повишава. Също така разработчиците обещават съществено да намалят влиянието на антивируса Anti-Malware върху процеса на зареждане на компютъра.

Още една новост във версия 6 на Anti-Malware е режима на сканиране с директен достъп до диска. Този режим помага да се идентифицират най-скритите вируси, които се крият във файловете. Трябва да се отбележи, че този режим не работи с дискови RAID-масиви, работещи в режим striped RAID. Независимо от това, компания Emsisoft все пак обещава да реализира поддръжка на такива конфигурации във финалната версия Anti-Malware 6.

Освен големите новости, бета-версията на Anti-Malware 6 съдържа много на брой по-малки подобрения. Например, вече командите, които не могат да се отменят, включително, изтриване на файлове от карантината, са получили специален диалог за потвърждаване за допълнителна безопасност. Ако ползващия смени цели групи параметри, например, списъка с разширения на файлове за сканиране, бутона «Reset Defaults» (Възстанови по подразбиране) позволява да се върне конфигурацията на антивируса към началното състояние с един бутон.

Компания Emsisoft заявява, че ако бета-тестовете на Anti-Malware 6 преминат успешно, то финалния продукт ще се появи в близките два месеца. Ако пък не можете да чакате и искате да опитате австрийския антивирус на своите компютри, изтеглете Anti-Malware 6 beta направо от сайта на производителя.

Източник: soft.mail.ru


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.