Dr.Web обновява безплатното приложение Dr.Web LinkChecker

Dr.Web обновява безплатното приложение Dr.Web LinkChecker
17 Август 2011

Dr.Web обновява безплатното приложение Dr.Web LinkChecker

// Antivirusni.BG // Компания Dr.Web, руски разработчик на средства за информационна безопасност, пусна нова версия на Dr.Web LinkChecker, безплатното приложение за браузери, което позволява проверка на линкове към уеб-страници и файлове за теглене от Интернет. Във версия 2.53 е добавена поддръжка на новата социална мрежа Google+, увеличено е бързодействието на плъгина и е подобрено удобството на работа с него. Обновяването е направено за разширенията Dr.Web LinkChecker за Mozilla Firefox, Opera, Google Chrome и Safari.

Трябва да напомним, че предишната версия на Dr.Web LinkChecker позволяваше автоматично да се проверяват външни линкове в социалните мрежи Facebook и «В Контакте»: при опит за преход към външен сайт или изтегляне на файл чрез външен линк ползващия предварително получава информация за резултатите от антивирусното сканиране. Сега тази функция е достъпна и за милионите притежатели на акаунти в Google+, бързо набиращата популярност социална мрежа на компания Google (ползващите Opera трябва да разрешат на Dr.Web да работи по защитена HTTPS-връзка, като включат съответната опция в Меню - Разширения).

Dr.Web LinkChecker е по-бърз при работа и по-малък по размери. Също така е подобрена проверката на изкривени линкове от вида _virus.com, поправен е проблема с проверката на линкове на един от популярните файлови хранилища и е подобрено удобството за работа с настройките на приложението.

За да се възползвате от обновения Dr.Web LinkChecker, трябва да изтеглите и стартирате новата версия за съответния браузер. За тези, които вече ползват Dr.Web LinkChecker, обновяването става автоматично. Плъгините Dr.Web LinkChecker влизат и в дистрибутивите на персоналните продукти Dr.Web за Windows.

Източник: cybersecurity.ru

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.