Dr.Web: За четири месеца са създадени 49 бот-нета с помощта на един троянец

Dr.Web: За четири месеца са създадени 49 бот-нета с помощта на един троянец
9 Август 2011

Dr.Web: За четири месеца са създадени 49 бот-нета с помощта на един троянец

// Antivirusni.BG // Специалистите по безопасност от компания «Доктор Уеб» съобщават, че през последните четири месеца са успели да фиксират 49 ботнета, базирани на троянеца BackDoor.DarkNess. Според твърденията на специалистите, около десет от тях в момента продължават да действат, и компанията продължава да ги наблюдава. В «Доктор Уеб» уточняват, че през този период към бот мрежите са били предадени 329 команди, повечето от които са съдържали инструкции на за извършване на DDoS-атаки.  

Според специалистите, всичко показва, че свободното публикуването на BackDoor.DarkNess е довела до това, че немалък брой бот-мрежи в момента принадлежат не не много опитни злоумишленици. От «Доктор Уеб» отбелязват случаи, когато бот-мрежата е получавала команда да се атакува своя собствен команден център или просто съобщения, които не са команда и по скоро приличат на грешно написани «в грешния прозорец». 

Както показва статистиката, вирусната лаборатория «Доктор Уеб» фиксира около 30 нови модификации на BackDoor.DarkNess в месец. И едва ли тази активност ще намалее в близко време. Много от специалистите смятат, че вина за това има постоянно развиващия се черен пазар за вредоносен софтуер, който вече е станал отделна сфера на сенчестия бизнес.

Източник: securitylab.ru


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.