Двойна троянска инфекция на IE и Firefox с един замах

Двойна троянска инфекция на IE и Firefox с един замах
27 Септември 2011

Двойна троянска инфекция на IE и Firefox с един замах

// Antivirusni.BG // Firefox и Internet Explorer са еднакво податливи към ново парче на зловреден софтуер, което прави сърфирането в уеб пространството несигурно.

Компютърен вирус се представя като важен елемент, за подобряване на уеб сърфирането на потребителите на Internet Explorer (IE). Но вместо да помага на своите клиенти, фалшивата добавка инсталира троянски кон, който шпионира, записва и следи навиците на IE потребителите, които са го изтеглили.

Компанията за сигурност
BitDefender е определила тази добавка в нелоялните IE Plug-ове, както Trojan.Tracur.C, и казва, че се разпространява сам по себе си като маскиран Adobe Flash Player ъпгрейд.

Това, за съжаление, е само половината от проблема - този зловреден софтуер е цял пакет.

Trojan.Tracur не засяга само IE потребителите, а също така автоматично инсталира Firefox добавка, наречена Trojan.JS.Redirector.KY, която изпълнява подобни подозрителни и вредни функции при сърфиране в интернет с Mozilla Firefox.

Фалшивата Firefox добавка е особено опасна, защото записва информация за жертвата във всяка търсачка, и след това вмъква злонамерен код в топ резултатите при търсенето. Тази кибер престъпна тактика, наречена отровен SEO, позволява на авторите на злонамерен код да заразят уеб браузъра на потребителя и да го пренасочат към корумпирани уеб страници.

"За сега, трябва да важи златното правило, да стоите настрани от софтуер, предлагани от не-официалните сайтове", пише
BitDefender. "Двойна проверка, или тройна проверка за да се осигурите, преди да изтеглите програмата, приложението или добавката."

Увеличете вашата безопасност, като актуализирате вашият анти-вирусен софтуер на вашата система, който може да открива и елиминира тези видове заплахи.

Източник: msnbc.msn.com


Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.