Приложението за Android - Dog Warsе е троянски вирус Wars Beta 0.981.

Приложението за Android - Dog Warsе е троянски вирус Wars Beta 0.981.
17 Август 2011

Приложението за Android - Dog Warsе е троянски вирус Wars Beta 0.981.

// Antivirusni.BG // Според експерти по сигурността от компанията Symantec, стара версия на приложението Dog Wars за операционната система Android е модифицирано и сега съдържа троянски вирус. Вируса изпраща на всички налични контакти, текстово съобщение със следното съдържание: "Имам удоволствието да навредя на малки животни, мисля, че трябва да знаете." Също така, съобщението съдържа подпис от името на PETA (Хора за етичното отношение към животните), застъпничество на правата на животните.

"Нямаме причина да мислим, че PETA участва в създаването на вируса, а по-скоро изглежда, че някой е искал да привлече вниманието към тази компания," - каза служител на Symantec Irfan Asrar (Irfan Asrar). Представители на PETA, от своя страна, заявиха: "Ние не знаем кой е модифицирал приложението, но вярваме, че е изобретателен. Когато някой създава игра, възхваляващи насилието срещу животни, бъдете сигурни - хората ще започнат да предприемат адекватни мерки за предотвратяване на такива злоупотреби. . "

Да припомним, че по-рано, в знак на протест, PETA създаде приложение за iPhone на Apple, IPod Touch и IPAD, показващ сцени на жестокост към животни. Разбира се, че тези приложения не носят троянски вируси. Symantec, твърдят, че вируса, който изпраща съобщения е намерен в една остаряла версия на Dog Wars Beta 0,981. Тя не може да излезе на пазара, но е достъпна на пиратски уеб-сайтове.

Източник: securitylab.ru

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.