Кибер-престъпниците в разпространение на олимпийската треска

Кибер-престъпниците в разпространение на олимпийската треска
26 Август 2011

Кибер-престъпниците в разпространение на олимпийската треска

// Antivirusni.BG // Докато света отброява до олимпийските игри в Лондон през 2012 г., до който остава по-малко от 365 дни, киберпрестъпниците се възползват от тези, които искат да научат повече за голямото събитие. Norton от Symantec вече са забелязали, че търсенияа в който са включени термини свързани с Олимпийските игри, билети, маскоти, оферти, и др, връщат като резултат  линкове със зловреден софтуер .

Повече от 1500 Уеб злонамерени връзки са били идентифицирани при търсенето на събития свързани с олимпийските игри, свързани с термини като "Лондон 2012 Олимпийски игри символ", "в Лондон през 2012 стадион", "Лондон през 2012 г. стадион снимки" и "логото на Олимпийските игри 2012 The Simpsons" .

Тези заразени резултатите от търсенето са били поставени като клопки от хакери, за да се привлекат хора към неформални или заразени сайтове, чийто зловреден софтуер е често проектиран да открадне лична и конфиденциална финансова информация.

"Norton от Symantec са установили, че хакерите имитират реални уеб страни, с цел да привлекат жертви. Хората които търсят тези критерии, може лесно да кликнат върху линк, който изглежда като истинския, с верен текст и изображения, но всъщност са насочени към един фалшив уеб сайта, създаден от измамници. Тези сайтове се използват за изпращане на злонамерен софтуер на техните машини, често под формата на фалшива антивирусна програма, или просто изпращане на троянски коне и keylogger-и незабелязано от потребителя ", каза Tamim Taufiq, шеф на продажбите на потребителски стоки за MENA Symantec.

В допълнение, потвърждения за фалшиви олимпийски билети, целят към измама на хората да споделят своите лични финансови подробности.

"По време на подготовката за голямото събитие, трябва да да се съобразим с много термини за търсене, използвани от киберпрестъпниците. Ние открихме стотици заразени обекти, използвани в тази кампания. Ние препоръчваме, потребителите да се придържат към законните новинарски сайтове, както и внимавайте за имена на домейни, които изглеждат несвързани с търсенето на новини. Не отговаряйте на имейли който искат допълнителна информация за банката за олимпийските билети през 2012 г., и никога не влизайте с личните си данни на сайт, който не е осигурена от SSL сертификат. В случай на съмнение свържете се с LOCOG, за да ви потвърдят дали този резултат е истински", добави той.

Източник: ameinfo.com

Сканирай файл онлайн с Metascan!

Премахни антивирус с AppRemover!Заради GDPR всички данни на абонати са премахнати, а абонирането на нови е спряно!

Не е намерено рубрики за абонамент.